Nederland, Amsterdam4 april 2023, door Michel + Renske

Bottleshop in Amsterdam Oost – de plek voor de natuurwijn liefhebber

Nederland, Amsterdam, 4 april 2023, door Michel + Renske

Bottleshop in Amsterdam Oost – de plek voor de natuurwijn liefhebber

De kleine en intieme wijnbarretjes in Amsterdam poppen als paddenstoelen uit de grond en die trend lijkt maar niet op te houden. Ons hoor je niet klagen, zeker niet als alles er klopt. Wij waren alvast even kijken bij Bottleshop in Amsterdam Oost. Als je het ons vraagt dé plek voor de natuurwijn liefhebber.

Bottleshop dus...

Bottleshop dus...

In het meest opvallende nieuwe gebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam Oost vind je nu (naast UNDERCOVER) Bottleshop, een zelfbenoemd ‘winebar – & clubhouse‘. Hoe lelijk het gebouw aan de buitenkant ook is (de meningen zijn hier overigens over verdeeld), van binnen ziet alles er tip top uit. Bottleshop is een kleine, intieme en trendy wijnbar met (je raadt het al) alleen maar natuurwijn. De gastheren, goed gekleed in Bonne Suits (die ook uit de horeca niet meer weg te denken zijn), laten je graag verschillende wijnen proeven op basis van jouw smaakpalet, maar misschien is het nog wel leuker om je te laten verrassen door hun favorieten. Er is in ieder geval voor ieder wat wils op de uitgebreide wijnkaart.

Valt er ook wat te eten?

Valt er ook wat te eten?

Buiten de wijnkaart om, die dus al een bezoekje waard is, serveren ze bij Bottleshop ook verschillende food items onder de noemer ‘bar bites & food‘. De keuze is niet reuze, maar wij kiezen altijd kwaliteit over kwantiteit. Geen enkel gerechtje viel bij ons niet in de smaak en mocht er bij jouw bezoek nog Mosselen met Nduja & Burrata of Zeebaars met Curry Madras op de menukaart staan – sla die dan zeker niet over. Je kan bij Bottleshop terecht voor een snelle hap, gezellige borrel, maar ook zeker voor een volledige maaltijd. Amsterdam Oost en de Wibautstraat hebben genoeg te bieden, maar Bottleshop is een welkome toevoeging aan de buurt. Mochten we toch nog een minpuntje bedenken: de krukjes (ondertussen beter bekend als de ‘twee prinsen krukjes’) vallen niet altijd bij iedereen goed in de smaak voor een hele lange zit, misschien goed om te weten.