België, Antwerpen24 augustus 2020, door Maartje

Hotelfavoriet in Belgie: Boulevard Leopold, Antwerpen

België, Antwerpen, 24 augustus 2020, door Maartje

Hotelfavoriet in Belgie: Boulevard Leopold, Antwerpen

Tijdloos dus, op zijn zachtst gezegd, en alles is er o zo godvergeten smaakvol. In iedere hoek valt wel iets te zien (en mee naar huis te willen nemen): van de kleden over de bedden, de snoeperige lampen, de snuisterijen in de banketkasten die bomvol staan tot aan het servies waarop het fantastische ontbijt geserveerd wordt.

Boulevard Leopold Rooms & Suites Antwerpen

Boulevard Leopold Rooms & Suites Antwerpen

Boulevard Leopold Rooms en Suites dus, daar wil je wezen voor een lang weekend (of midweek) in de leukste en mooiste stad van België. Boulevard Leopold vind je aan de Belgiëlei, vlak bij het Sint-Vincentius Ziekenhuis. Dat was voorheen, toen Boulevard Leopold de deuren opende, niet erg centraal maar ook in Antwerpen is de binnenstad groter geworden: tegenwoordig is juist deze buurt booming. Zo is het nog geen 10 minuten lopen naar het Groenkwartier waar je onder andere The Jane vindt, en het geweldige The Plant Corner. Ook de wijk Zurenborg is dichtbij (hier moet je heen voor veel toffe restaurants: Sail & Anchor is bijvoorbeeld absoluut een van de topfavorieten). Het oude herenhuis heeft drie statige kamers en twee fantastische appartementen. Alle vijf zijn ze ruim, vol met allerhande snuisterijen en planten (de signature code van Boulevard Leopold).

Alle kamers stralen een ongekende negentiende-eeuwse bourgeoisie uit – alsof je een Pinterestpagina met Instagram filter binnenstapt. Fotogenieker wordt het niet.

Een van de charmante pros van het hotel en het resultaat van de vroegere bed and breakfast, is dat je de kamers bij Boulevard Leopold boekt door middel van een mail aan eigenaar Martin. Geen Booking.com hier! Wil je boeken (en ja echt, dat wil je) dan kan dat hier. Have fun!

Overigens helpt Martin je ook graag met het vinden van een goede fietsverhuur, al is het een fraaie wandeling van 20 minuten naar de Groenplaats, het centrum van de stad. Afijn, wij zijn fan, u merkt. Bovendien slaap je al bij Boulevard Leopold vanaf 115 euro per kamer per nacht! Dief van je eigen portemonnee (probeer maar eens een voordeliger en net zo prachtig hotel te vinden… We zullen niet zeggen ‘told you so‘, maar bij dezen).

Boulevard Leopold