België, Antwerpen1 september 2019, door Barts Boekje

Restaurant Veranda in Antwerpen

België, Antwerpen, 1 september 2019, door Barts Boekje

Restaurant Veranda in Antwerpen

Gastronomie in een stoer jasje? Daarvoor moet je in Antwerpen bij Restaurant Veranda zijn. Geliefd bij de locals voor zijn pure en eenvoudige keuken en inclusief walk-in wijnbar. Als dat geen goeie reden is om een weekendje Antwerpen te plannen!

Restaurant Veranda, Antwerpen

Restaurant Veranda, Antwerpen

Veranda opende zijn deuren in 2010, maar verhuisde drie jaar geleden van locatie. Chef Davy Schellemans keerde zo terug naar de wijk waar hij zelf opgroeide, in de Oude Slachthuisbuurt van de stad. Veranda kreeg er een plek in het vroegere jeugdcentrum in de Lange Lobroekstraat. Ruwe muren, veel beton en houten tafels zorgen voor de typische Veranda vibe en steken de gastro-bistro in een rock ’n roll jasje. Een grote raampartij zorgt voor veel licht en de centrale open keuken deelt de zaak in twee. Achterin vind je het restaurant en een gezellig stadsterras, vooraan zit de walk-in wijnbar.

Bij Veranda eet je wat de pot schaft. De seizoensgebonden keuken van Chef Schellemans werkt immers met één vast menu dat om de vier à vijf weken verandert. Voor de lunch kies je tussen twee, drie of vijf gangen. Het diner telt er sowieso vijf. 

Voor maximum vijfenvijftig euro geniet je er van een reeks creatieve gerechten die uitblinken in vakmanschap, eenvoud en genialiteit. Verrassende smaakassociaties zijn de forte van de chef! In 2018 werd Veranda zelfs bekroond tot gastro-bistro van het jaar. En dan hebben we nog niets gezegd over de uitgebreide selectie natuurwijnen en ambachtelijke biertjes!

Veranda staat voor gezellig en gemoedelijk. Michelinsterren worden er dan ook weggehouden met een sticker op de deur. Het is er doorgaans een tikkeltje rumoerig, maar dat past helemaal bij de stoere, no-nonsense sfeer die de chef en zijn team willen creëren. Over personeel gesproken: iedereen is er om ter vriendelijkst én ervaren. Geen zin in uitgebreid tafelen of te laat om te reserveren? In de walk-in wijnbar geniet je van een reeks kleine gerechtjes. Comfort food op z’n best!

Veranda – Lange Lobroekstraat 34 – Open voor diner van dinsdag tot en met zaterdag en voor lunch van woensdag tot vrijdag, telkens van 12u tot 15u en van 18u tot 24u.

www.restaurantveranda.be