België, Antwerpen15 oktober 2019, door Barts Boekje

Is het een hotel? Is het een restaurant? Is het een vliegtuig? Nieuw: Yust Antwerpen

België, Antwerpen, 15 oktober 2019, door Barts Boekje

Is het een hotel? Is het een restaurant? Is het een vliegtuig? Nieuw: Yust Antwerpen

In het altijd hippe en vooral immer gezellige Antwerpen vind je sinds een paar maanden YUST. Een hotel, restaurant, co-workingplek, eventspace én co-housing in één. The best of all worlds gecombineerd in een innovatief concept. Wij zijn fan. Waarom? Heb je vijf minuten?

Yust Antwerpen

Yust Antwerpen

Naast Brouwerij De Koninck, vlakbij het Koning Albertpark en op wandelafstand van het station Antwerpen-Berchem vind je YUST. Het vernieuwende woonconcept opende in maart 2019 zijn deuren en was meteen een schot in de roos. Naast een mix van een ho(s)tel en stijlvolle loftappartementen voor langere verblijven, doet YUST ook dienst als eventlocatie en pop-upspace. Onder het motto ‘YUST what you need’ vind je er bovendien deelfietsen, vergaderzalen en zelfs een wasserijservice.

De missie van het jonge team achter het concept? Mensen de flexibiliteit geven om te wonen waar ze willen, voor zo lang ze dat willen en zonder alle tijdrovende huishoudelijke taken. Met plannen voor vestigingen in Brussel en Luik (coming soon in 2022!) willen ze van YUST een echt Europees co-housing netwerk maken. De plek staat voor vrijheid in de vorm van flexibiliteit en laat dat nu net een kolfje naar de hand zijn van alle millennials en digital nomads.

Ook voor designliefhebbers is YUST the place to be. Het interieur is van de hand van vrouwelijk deco-duo Stephanie Parein en Caroline De Cuyper. Op hun palmares heel wat hospitality projecten, waaronder het Felix Pakhuis dat, ook in Antwerpen, zeker een bezoekje waard is. In het strakke design van YUST matchen de dames nieuwe trends met tijdloze klassiekers. Heel wat elementen werden zelfs speciaal voor het concept ontworpen. Met terrazzo vloeren en marmeren eettafels doet YUST zijn naam – Young Urban Style – trouwens alle eer aan. En daar worden wij heel hebberig van!

Bij YUST FOOD eet je bistronomie met een gezonde toets. Je bestelt bij het er verschillende gerechten om te delen en kan er terecht voor ontbijt, lunch en diner. De chef focust op kwaliteit en tovert de meest kleurrijke creaties op je bord. En die kwaliteit, die proefden we: zelden aten we een lekkerdere hummus bij het ontbijt, op heerlijk vers brood en het perfect gekookte eitje. Beter ontbijten voor 10,50 is – denken we – echt onmogelijk. Ook wie vegan of vegetarisch eet, vind hier gegarandeerd iets naar zijn zin. Voor afterwork drinks moet je trouwens op het dakterras zijn en loop om op te warmen het restaurant voorbij naar de te gekke hangende open haard. Dikke tip ook: op gezette tijden host YUST een uitgebreide brunch. De komende data van 2019 zijn 27 oktober, 10 November, 24 November, 8 December en 22 December.  Meer informatie over de brunch via yust.com/antwerp/events

YUST – Covelierstraat 2, Antwerpen – Bij YUST FOOD kan je elke dag terecht van 7:00 tot 10:30, 12:00 tot 14:00 en 18:00 tot 23:00. Op dinsdag en op officiële feestdagen is het restaurant gesloten. yust.com.

Foto credits: niccola.be