26 mei 2022, door Isa de Laat

Ontspannen in alle rust bij Boutique Cottage de Fazant

26 mei 2022, door Isa de Laat

Ontspannen in alle rust bij Boutique Cottage de Fazant

Meer rust, a lot of strand en een overvloed aan zee kunnen we wel wat meer in ons leven gebruiken. Temperatuur omhoog, voetjes in het zand en afsluiten bij een strandtent. Of de dag met een borrel eindigen in je eigen vakantiestekkie, moet dat verblijf wel een strandtent kunnen overtreffen. Boutique Cottage de Fazant in Zeeuws-Vlaanderen is er zo eentje. Bij de Fazant hoef je de cottage niet uit voor een heerlijk vakantiegevoel.

 

Boutique Cottage de Fazant is deze zomer nog beschikbaar, net zoals deze plekjes in Nederland.

Boutique Cottage de Fazant

Boutique Cottage de Fazant

Boutique Cottage de Fazant dus, daarvoor moet je naar het meest zuidelijke gedeelte van Zeeland in de streek Zeeuws Vlaanderen. Je weet wel, waar al die bekende restaurants zitten met Michelinster (Air Republic, PureC, Blueness, La Trinité, Spetters en de Kromme Watergang). Over die restaurants kunnen we uren praten, maar daarvoor schreven we dit artikel niet.

Bij de Fazant kom je voor rust in het mooie ingerichte stekje waar plek is voor zes personen (minder kan ook). En dat we dichtbij het strand zitten, zeiden we al, maar dat de omgeving net zo mooi is leggen we je ook graag uit.

Boutique Cottage de Fazant, die naam moet ergens vandaan komen. Juist: fazanten, overal, de hele dag. Vooral in de ochtend zie je ze vanuit het huisje al over de landerijen langs de polder wandelen.

De perfecte plek voor je koffietje in je badjas dus. Kan aan de tafel natuurlijk, maar ook in de loungeset. Ontbijtje wordt bij de voordeur bezorgd. Verse jam, brood en wat lekkers (spoiler: Zeeuwse bolus) met een wandelende gekleurde vogel op de achtergrond.

Terug naar binnen. Want voor slecht weer staan de spelletjes klaar. Potje Monopoly spelen om wie de afwas doet? Er is ook een vaatwasser, maar dit is natuurlijk leuker. Of wie de borrel verzorgt, of naja, bedenk zelf maar.

Maar even serieus, eigenaresse Angélique heeft smaak. Haar zoektocht naar een eigen fijne plek midden in de natuur, maar toch dicht bij het strand en de gezellige dorpjes, mondde uit bij De Fazant. Dus hop, een recente verbouwing en de de cottage is helemaal in de stijl waar we van houden. Wat dat dan is? Mooie materialen, stalen kozijnen, eiken keuken met luxe en comfort. Zo’n regendouche komt na een duik in de zee als geroepen. Net als die goede bedden (belangrijk voor die rust hè) en zachte handdoeken.

Kun je daarna neerploffen bij de openhaard. Nog even wat achtergrond informatie: drie ruime slaapkamers dus, voorzien van fijne bedden, twee nieuwe ruime badkamers met ieder een eigen toilet, één op de begane grond en één op de eerste verdieping.

Boutique Cottage de Fazant

Strand Cadzand aan Zee en Knokke

Strand Cadzand aan Zee en Knokke

Huisje: yes helemaal tevreden. Kunnen we door naar het strand. Gaan we linksaf of rechtsaf? We beginnen met Cadzand op zo’n tien minuten rijden, zo’n plek waar je niet alleen maar op het strand hoeft te liggen. Breng een bezoek aan de haven, ga haaientanden zoeken of maak een fietstocht door natuurgebied het Zwin. Hoppen van strandtent naar strandtent kan natuurlijk ook. Raden we Ruig Strandpaviljoen en Dok 14 aan.

Dan door naar de Belgische kust in Knokke, want ook daar ben je zo. En daar is het vaak even zoeken naar een plekkie om neer te ploffen. Raden we het Thais eten van Boo Raan aan. Maar ook cocktailbar The Pharmacy, bakkerij Blé d’Or en strandtent Pura Vide.

Wat langer de tijd? Brugge of Gent ligt ook in de buurt.