België, Antwerpen27 juli 2021, door Anne Abendroth

Logeren in hartje Antwerpen? Bij Boutique Hotel Lit d’Art ben je aan het juiste adres

België, Antwerpen, 27 juli 2021, door Anne Abendroth

Logeren in hartje Antwerpen? Bij Boutique Hotel Lit d’Art ben je aan het juiste adres

Een trip naar Antwerpen is eigenlijk altijd wel een goed idee, want je bent er binnen no time. Het enige wat je moet doen, is de auto pakken of een paar uur in de trein zitten. Easy peasy. Een weekend shoppen? No problemo. Maar goed... Dan is het wel fijn als je kunt verblijven in een hotel dat dichtbij het bruisende centrum ligt. Laten we nou net in precies die categorie een heerlijk én kunstig hotel hebben gespot: Boutique Hotel Lit d'Art. Hier ben je aan het juiste adres voor een weekendje weg met manlief/vriend(in). Niet onbelangrijk: mega inspiratie weer voor thuis!

 

Waar je lekker kunt tafelen in de stad? Bij één van deze restaurants in Antwerpen bijvoorbeeld.

Boutique Hotel Lit d'Art

Boutique Hotel Lit d'Art

Aida is de eigenaresse van het hotel. Toen dit art nouveau herenhuis vrij kwam, zag ze haar kans. Ze droomde ervan om haar passie voor kunst, design en architectuur samen te laten komen en een eigen boetiekhotel te openen. En óf dat gelukt is! Nog leuker dat het pand behoort tot ‘De vijf werelddelen’: het beroemde woningensemble van architect F. Smet-Verhas. Het pand is dus een architecturaal pareltje op een waanzinnige locatie. Je vindt het hotel namelijk in de bruisende Antwerpse wijk Het Zuid, op wandelafstand van het Museum voor Schone Kunsten.

 

Het boetiekhotel ademt rust en overal waar je kijkt word je omarmd door één en al luxe, helemaal in de luxueuze suites. Oh en er is ook een wellnessruimte te vinden. Hier kun je lekker bijkomen na een middag shoppen of de stad ontdekt te hebben. Nice. Zin om lekker uit te slapen? Aida schotelt je een heerlijk ontbijt voor op de zonnige patio (deze optie moet je wel even aangeven bij de boeking).

Gezellig praatje met een glaasje bij ontvangst in de lounge, alle ins– en outs over de stad en genieten van de gerechten uit het pop-up restaurant concept van het hotel? Klinkt als een goed begin van de trip. Enne… Als je verliefd wordt op één van de meubelen of  kunst- en designobjecten heb je misschien wel geluk, want Aida verkoopt de meeste werken en meubelen. Alles tiptop in orde dus!

Boutique Hotel Lit d’Art