Engeland1 maart 2022, door Sanne Carbaat

Picture perfect adres Brownber Hall & House bij het Lake District in Engeland is waar je wilt zijn

Engeland, 1 maart 2022, door Sanne Carbaat

Picture perfect adres Brownber Hall & House bij het Lake District in Engeland is waar je wilt zijn

Als we het dan over picture perfect plekken hebben, dan is er weer één gevonden hoor. Brownber Hall & House, vlakbij het Lake District in Engeland is precies zo'n picture perfect logeeradres waar je stiekem gelijk wilt boeken. Uitzicht over de Howgill Fells, uren wandelplezier op je doorstep en geschikt voor de kleinere en grotere groepen. Extra pluspunten zijn dat de keffers meer dan welkom zijn en dat je buiten een vuurtje mag maken in de fire pit. Zo, alvast iets om naar uit te kijken.

 

Nog meer buitenlucht nodig? Fijne (glamping) plekken in de UK, astu.

Brownber Hall & House

Brownber Hall & House

De Hall en de House zijn twee verschillende accommodaties, beiden met hun eigen charme en karakter. The Hall Brownber is helemaal van dit moment: rustiek, divers, lief, leuk, een beetje van alles dus. Er is goed nagedacht over het interieur, waardoor het pand zijn eigen unieke stijl heeft gekregen slash gehouden – een mix van vintage, teruggewonnen aterialen, handgemaakte en opnieuw gestoffeerde meubels met eigentijdse stukken. Massa’s boeken, prenten, foto’s, vloerkleden. Dat klinkt misschien druk en chaotisch, is het zeer zeker niet. Zacht geschuurde vloerdelen in combinatie met prachtig William Morris-behang bewaard uit de vorige incarnaties van het hotel maken dit een heer-lijk-e plek om met een lekker kluppie de week door de brengen.

Brownber Hall is te boeken voor 6-15 man en heeft acht slaapkamers.

Fotocredits rechterfoto @ginagoesto

Brownber House is een aangrenzend pand aan de Hall op het Brownber Estate. Slaapkamers zijn goed ingericht en badkamers meer dan luxe. Er is een charmante privétuin aan de achterzijde van het pand (hallo uitzicht) met een barbecue, een vuurplaats en fijn zithoekje waar je natuurlijk nooit meer uitkomt, tenzij je wijn op is.

Brownber House slaapt maximaal acht personen.

Fotocredits linkerfoto @ginagoesto

 

In de buurt

In de buurt

Brownber ligt op een stunningly landelijke locatie, weg van de drukte, maar toch goed gelegen voor een dagje uit aan de meren of de Dales, ook wel de perfecte uitvalsbasis voor buitenavonturen. Serieuze wandelaars kunnen het Coast-to-Coast pad op, maar zo’n lekker slapering landweggetje waar je hopelijk een pub treft aan het einde van de hike klinkt eigenlijk iets lekkerder. Er zijn allerlei wildzwemmeren in de buurt, er is de superschattige Carlisle naar Settle-spoorlijn en dan komt het mooiste: weer terug naar de Brownber Estate. Je zit echt patsboem midden in de natuur, maar het kleine dorpje Kirkby Stephen ligt op een kleine tien minuten reiden voor boodschappen en ander spul.