Brunchen op zijn Frans bij Brunch Bar Rotterdam in Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 14 oktober 2020, door Margaux van der Mieden

Brunchen op zijn Frans bij Brunch Bar Rotterdam in Rotterdam

Brunchen doen we graag. Je weet wel, zo tussen het ontbijt en de lunch in. Niet te vroeg en zeker niet te laat. Vroeg pieken is namelijk het nieuwe normaal en daar mag echt heus wel een glaasje bij... The perfect time voor een kop goede koffie, bubbels (want dat mag op dit tijdstip) met niet te vergeten knetterlekker eten. Kommaardoor met bars die precies dat voor ogen hebben. Laat er nét eentje geopend zijn in Rotterdam: Brunch Bar Rotterdam (what's in a name - om het allemaal maar niet té ingewikkeld te maken). Bij Brunch Bar Rotterdam krijg je brunch vibes all day everyday (of naja van woensdag tot zondag all day every day) en niet ingewikkeld, gewoon zoals het hoort met een leuke sfeer en mooie spullen om je heen. Top.

Brunch Bar, Rotterdam

Brunch Bar, Rotterdam

Wat je krijgt? Franse ronde marmeren bistrotafels met een gouden randje met zwarte mooie stoelen en een witte betegelde vloer. We like! Bij Brunch Bar Rotterdam zijn het Franse sferen all over the place en dat kan ook niet anders als het gaat om brunchen. Daar zijn de Fransen namelijk nogal goed in. Op de kaart staan zaken zoals açai bowls, boekweit pannenkoekjes met clotted cream van aardbeibasilicum, aardbeien, blauwe bes, munt of toast met geroosterde pompoen, geitenkaas, rucola, walnoten en zoete soya saus. Neem daar een verse juice bij of een beetroot latte. Ook de thee want die hier speciaal: ooit al eens thee gezien waar een compact gedroogd bloembolletje tot een prachtige bloem in je glas verschijnt? Hier dus. Entertainment in een theeglas, mocht je elkaar ff niks meer te vertellen hebben.

Meer zin in een ontbijt gewijd aan champagne? Kan ook bij Brunch Bar Rotterdam. Je krijgt goede champagne, croissant met jam & roomboter, toast met avocado spread, gerookte zalm, kwarteleitjes, kaviaar, wentelteefjes met een confituur van peer, vijgen, pijnboompitten  en een açaí bowl met vers fruit. No stress voor degene die niet (kunnen) drinken. Ze hebben ook een lekkere non alcoholische bubbel! Of een kater bestrijden met goed eten? Kom dan voor het kater ontbijt met een gembershot en eieren met spek.

Bonuspunten zijn er ook: bij Brunch Bar Rotterdam helpen ze de andere locals. Zo gebruiken ze jam van het merk Rotterdamsche Confituur bij de verse croissants of bij de wentelteefjes! Ook heel leuk zijn de espresso kopjes, elke uniek met de hotspots van Rotterdam, gemaakt door Rotterdammes enne deze zijn ook te koop. Allebei heel leuk om cadeau te geven of om zelf bij te houden.