Nederland, Rotterdam8 oktober 2020, door Yfke Voorbij

Het pop-up rooftop restaurant Fontein in Rotterdam blijft!

Nederland, Rotterdam, 8 oktober 2020, door Yfke Voorbij

Het pop-up rooftop restaurant Fontein in Rotterdam blijft!

We got you some winter proof news! Het té heerlijke pop-up rooftop restaurant Fontein in Rotterdam doet zijn deuren niet dicht. In tegendeel. De deuren gaan nog een extra beetje open. Blij! Fontein Rooftop wil hun gasten niet in de koude winterse temperaturen op straat laten staan. Een blijvende hotspot it is!

 

 

Fontein Rooftop

Fontein Rooftop

Tien verdiepingen de lucht in en je bent er… Fontein Rooftop waar het uitzicht over Roffa kort gezegd waanzinnig is: je kijkt uit over de Coolsingel en op het Hofplein. Bestel een heerlijke cocktail en geniet van het uitzicht terwijl je cosy en warm binnen zit. Toplocatie check. Drankje check. En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad.

Het diner bestaat uit een vijfgangenverassingsmenu van chef Ronald Koolmees. Het menu is een ware verrassing. Jaja elke week een volledig nieuw verzorgd menu, en niet zomaar: de boel wordt echt lekker omgegooid. Kleine kans dat jij hetzelfde krijgt als waar wij van smikkelden. Houden we van. En zo kun je nog eens een keertje vaker gaan ;-).

 

 

Vijfgangenverrassingsmenu

Vijfgangenverrassingsmenu

Oke oke, toch even opscheppen over wat wij voor onze neuzen kregen: het begon met een amuse van crème van doperwt met aarde van zwarte olijf en doperwtscheut, ging verder met een perfecte op de huid gebakken harder met een bitterblokje van bouchot mosselen, gestoofde venkel, rouille en saus van kreeft met half zongedroogde tomatenpolenta, crème van courgette en basilicum,  baba ganoush en uienringen, waarna er nog meer overheerlijke gerechten werden uitgeserveerd en we eindigde met een taartje van zandkoekjesdeeg, lemoncurd, framboos, karnemelkijs, en frambozenkrokantjes. Water in de mond? You’re welcome.

Fontein Rooftop