Nederland, Amsterdam24 maart 2021, door Sanne Carbaat

Bier + kunst = een klein museum (en zo doe je dat)

Nederland, Amsterdam, 24 maart 2021, door Sanne Carbaat

Bier + kunst = een klein museum (en zo doe je dat)

Bud. Één lettergreep, drie letters, maar geen persoon in de wereld die niet meteen aan Bud Het Bier denkt. Oorspronkelijk eigenlijk Budweiser, maar Bud bekt lekkerder toch? Onderdeel van veruit het grootste bierconcern ter wereld noemen ze zich best terecht ‘King of Beers’ en daar mag je ook trots op zijn. Bud gaat niet alleen over drinken en zuipen. Juist niet. Bud gaat over lef, over ambitie en over het waarmaken van plannen en dromen. Bud staat gelijk aan city culture. Stoer en no-nonsense. Nou, als dat niet bij Bart past, dan weten wij het ook niet meer. Extra leuk ook dat Bud dus weer een vette samenwerking organiseert met vijf gerenommeerde Nederlandse artiesten die unieke crate cover art hebben ontworpen voor het nieuwe Bud bierkrat.

 

Bud = kunst (echt waar)

Bud = kunst (echt waar)

Na al eerder succesvolle samenwerkingen te hebben georganiseerd met de tofste artiesten en leukste merken (denk King’s Alley en Bud X), zijn de lui bij Bud nu ook weer met iets tofs op de proppen gekomen, en wel de Bud Crate Launch. Focus ligt op visuele kunst en daar kun je simpelweg niet omheen. En nee, niet zomaar wat artiesten doen mee aan dit project, nee, nee. Het moet natuurlijk cool blijven. We are talking Bud here. Denk aan de Haagse tattookoning Trobbies (serieus, als je dan toch een tattoo wil, kijk dan even bij dat team), de kaleidoscopische artworks van Studio Irma of, onze favoriet, de Amsterdamse sneaker queen Careaux van Caroll Lynn. Kleurrijke sneakers die vaak net even anders zijn. Een beetje apart, een beetje kek. Vinden we fijn.

In totaal werken vijf Nederlandse artiesten mee aan de Bud Crate Launch in opdracht van het Moco Museum en natuurlijk Bud zelf. Unieke crate cover art ter ere van het nieuwe Bud krat. Kratjes bier zijn altijd fijn, maar het is toch veel beter als je tegen iets moois aankijkt? Helemaal omdat we vaak wel goed zijn in kratjes kopen, maar terugbrengen, ho maar (jij ja, met je stapels kratten bier op je balkon van vorige zomer). Heb je op deze manier meteen een eigen kunsthoekje. Jij een uniek kunstkrat, de artiesten een uniek canvas om liefhebbers om een ludieke manier te bereiken. Win-win, toch?

Alle designs van de nieuwe kratten zijn een persoonlijke interpretatie van het concept smoothness, een belangrijk element van het bier (en merk) Bud zelf. Niet moeilijk bier drinken, maar het smooth naar binnen laten glijden. Met mate he, dat snapt u wel. En wij snappen dat je nu zo’n krat in handen wilt krijgen. Dat kan, en wel zo gemakkelijk gewoon bij de AH op de Amsterdamse Dam. Al deze crate cover art wordt donderdag 25 maart in stijl georganiseerd met een heuse pop-up museum gallery in dus je eigen buurtsuper (als je in de buurt woont dan). Je kan je krat laten signeren door een van de artiesten en je kunt zelfs een tijd reserveren om je kratkunstwerk ter plekke te laten framen. Voor als je het aan je muur wilt hangen, en niet als een stapel kratten op je balkonnetje. Enne, dat is dus gratis! Een frame t.w.v. 90 euro heb je dan te pakken, hoef je alleen maar even je reservering voor te maken (op is natuurlijk wel op).

Je plek kun je hier reserveren en dat moet je zeker lekker snel doen, want vol is natuurlijk vol.

De nieuwe kratten Bud zijn overigens als sinds vorige week in de winkels, dus daar hoef je (fijn) géén tijdslot voor te boeken.