26 maart 2020, door Jorien Thijs

Buitenspeelgoed voor thuisblijvers

26 maart 2020, door Jorien Thijs

Buitenspeelgoed voor thuisblijvers

Mogen we even stilstaan bij het feit dat het stiekem gewoon lente is geworden? Je zou het bijna gemist hebben, nu we collectief binnen zitten. Als het even kan gaan de deuren naar tuin/dakterras/balkon open. Kind aan de slag in de zandbak, wij met onze neus en een kop koffie in de zon. Of een glas wijn. Dit is het leukste buitenspeelgoed nu de zon uit is.

Fitter met glitter

Fitter met glitter

We zien op social de prachtigste kunstwerken en supporting slogans met stoepkrijt voorbijkomen. Liefde. Jeugdsentiment ook zo’n goede bak vol krijt, die geur alleen al. Echt gelukkig maken we de jeugd met deze krijtjes met glitter van het Duitse ökoNorm. Tijdloos.

ökoNorm eco stoepkrijt

Multi-inzetbaar

Multi-inzetbaar

Het lijstje is niet compleet zonder de verschillende zandattributen van het Belgische merk Quut. Het duurzame spul is slim vormgegeven en vaak op verschillende manieren te gebruiken. Zo is de schep ook gelijk een zeef en bouwt je koter met de multifunctionele  ‘triplet’ een compleet zandkasteel. Kwaliteit voor een puik prijsje.

Quut beach toys

Avonturen verzinnen

Avonturen verzinnen

We zijn een beetje op deze leukerd van Plan Toys. De water speelset bestaat uit een rubberen tray, verschillende poppetjes, visjes en een bootje. Allemaal in het lieve stijltje dat we gewend zijn van het duurzame speelgoedmerk. Uitgespetterd? Dan mag het water naar de plantjes en berg je de hele boel gemakkelijk op.

Plan Toys Water Speelset

Strandje spelen

Strandje spelen

Hoewel het strand – op fietsafstand – een lievelingsplek is, houden we het de komende weken bij playa del casa. Natuurlijk missen we de zeewind in onze manen (en de koffie van Republiek), maar #bartblijftbinnen. Dus spelen we strandje in de zandbak en zetten we het meest beeldige speelgoed van het Deense merk Konges Sløjd alvast op de wishlist. Gemaakt van tritan, een BPA-vrij plastic en vanaf eind april verkrijgbaar. Hebben.

Ook Liewood heeft verschillende knappe sets zandbakspeelgoed, o.a. met dino’s en zeedieren. De siliconen vormpjes kun je trouwens – zó #bartblijftbinnen – ook gebruiken om echte koekjes mee te bakken.

Liewood strandset

Met de 64 stoepkrijtjes van Crayola is je creatieve kleuter wel even zoet. In alle kleuren van de regenboog en nog wat tinten meer.

De bouw gaat door

De bouw gaat door

Al jaren een grote hit: de kiepwagen van GreenToys, een lievelingsmerk dat speelspul produceert van 100% gerecycled materiaal. Van melkflessen om precies te zijn. Het bewijs dat mooi, veilig en pretty hufterproof buitenspeelgoed ook hartstikke duurzaam kan zijn. Ook een musthave voor junior: de trekwagen. Voor alle auto’s, boekjes, schelpen, de pop en de poes. U snapt.

GreenToys kiepwagen

Niet in je mond stoppen

Niet in je mond stoppen

Het Deense Dantoy heeft al even kekke kiepwagens en zandbakspeelgoed en alles in de lekkerste zachte tinten. Bovendien is al het speelgoed gemaakt van duurzaam materiaal: 100% suikerriet. Om te smullen, dat is het.

Dantoy Zandset

Het oog wil ook wat

Het oog wil ook wat

Design buitenspeelgoed, zo zouden we de set van EKOBO bestempelen. Het merk kennen we al van het prachtige kinderservies en de lunchboxen. Minimalistisch, volledig gemaakt van bamboe en alles in heerlijke neutrale kleuren. De strandset bestaat uit twee schepjes (een rog en een walvis) en een zeef (schildpad) en de emmer koop je er los bij.

EKOBO strandspeelgoed

Op de braai

Op de braai

Nog maar heel even, dan is het BBQ-seizoen weer hartstikke aan. Zoete inval van buren en vrienden (dat mag tegen die tijd wel weer, hopen we nu alvast heel hard) en grillen maar. Het kroost zetten we aan de slag met de houten speelbarbecue van Lidl. De set komt compleet met gegrilde groenten, worstjes en sauzen om het af te toppen. Wij tekenen het jong alvast uit in een zwembroek en een kinderschortje van Dille & Kamille. Veeg me op.

Speelbarbecue Lidl

Inpakken en wegwezen

Inpakken en wegwezen

Klaar met de dag, dan kan het hele zooitje in het boodschappenwagentje van Olli Ella. Nu komen we even niet verder dan de achtertuin, maar zodra het weer akkoord is om naar het park en de speeltuin te wandelen, is dit een hele fijn accessoire voor de uk. Hoeven wij een keer niet alle meuk te sjouwen, hoera.

Luggy Basket van Olli Ella