Amsterdam23 juni 2020, door Barts Boekje

Echt lekker BUNK(eren) doe je hier – in Noord

Amsterdam, 23 juni 2020, door Barts Boekje

Echt lekker BUNK(eren) doe je hier – in Noord

We houden ervan: de stad even ontsnappen maar nooit echt weggaan. Waar dat echt uitstekend kan is in Noord. Bij BUNK om precies te zijn.
Eerder hebben we het hotel/hostel zelf uitgebreid bekeken en beschreven maar we hoorden in de wandelgangen dat het net geopende terras ook goed vertoeven was en dat ook de keuken de moeite waard was. Gaan we even proberen, dachten wij.

ONGESTOORD IN NOORD

ONGESTOORD IN NOORD

We love the pontje – dus never nooit een probleem lekker even uit te waaien onderweg naar het hoge noorden. Wel even mondkapje mee tegenwoordig (oeps, vergeten, gelukkig voor een godsvermogen bij Centraal te krijgen). Vanaf Buiksloterweg is het nog geen 5 minuutjes fietsen tot aan de prachtlocatie waar je BUNK vindt: in een oude kerk aan een groot open kruispunt vlakbij het kanaal.
Het terras is heel ruim en vrolijk ingericht met gekleurde lampjes a la zomervakantie. #staycation? Als de zon er is – issie er ook echt de hele dag.
Het is geen geheim dat we are suckers for good service. Gaan we geen hele lofzangen van maken maar het was weer helemaal top. Lieve mensen, die BUNKers.

BUNKEREN

BUNKEREN

Wij gingen de dinerkaart bekijken en daarop vind je een divers scala aan precies die dingen die altijd lekker zijn. Rendang, Caesar Salad, un-rolled sushi, Caprese, Masala (ja lekker random he? Is het ook.) om er een paar aan te stippen. Dat je €35 betaalt voor 3 gangen is eigenlijk ronduit belachelijk. De kwaliteit is reuze. Toptips: Vooraf de Caprese 2020. Hele originele Caprese. Dan Caesar Salad. We zeiden tegen elkaar: dit is misschien wel de beste die we ooit gegeten hebben. WHUT? Ja. Echt. Afsluiten met het Piña Colada dessert. Hou je niet van Piña Colada? Wij eigenlijk ook niet. Wel van deze.
Laat je qua wijnen vooral adviseren door het personeel, zij weten precies wat goed voor je is.

Al met al dus zeker de moeite waard om een bezoekje aan N-town te brengen. Wij maakten er een dagje weg van: beetje gewinkeld onderweg naar Centraal, geBUNKerd tot onze buikjes rond waren, nog een theetje bij Pllek, en rondgedwaald tussen de creativelingen op de NDSM werf. Dan heb je het leuk gehad hoor.