Nederland, Arnhem23 december 2021, door Marcelle Broshuis

Eten, werken, meeten: dát doe je bij Hannah Foodbar, Arnhem

Nederland, Arnhem, 23 december 2021, door Marcelle Broshuis

Eten, werken, meeten: dát doe je bij Hannah Foodbar, Arnhem

Een vernieuwende tent neerzetten in Arnhem. Mét een luxe uitstraling, maar niet hoogdrempelig. Dát was de wens van de eigenaar van Hannah Foodbar. Een plek waar je kunt eten, werken of kunt afspreken met vrienden. Een plek met een relaxte, bohemian vibe. Een voormalige snackbar werd grondig verbouwd (maar de gezellige glas--in-lood-ramen bleven) en werd omgetoverd tot een plek met een hoog huiskamergevoel. De buitenkant kreeg een antraciete lik verf en voilà: Hannah Foodbar was geboren. 

Hannah Foodbar

Hannah Foodbar

In deze nieuwe zaak is de stijl van de jaren 70 gecombineerd met de stijl van nu, met ontwerpen van lokale designers. Het hele land is afgestruind op zoek naar vintage servies, vazen en old classic houten stoeltjes met rotan zitting. Zodra je binnenstapt, valt direct je oog op de ovale, oudroze, fluwelen bank die gezellig rondom de haard staat. Hoe meer seventies wil je het hebben? De perfecte plek om met een kop koffie een tijdschrift te lezen of te crashen met een goed glas wijn. Samen met de kekke lampen aan het plafond, de barkrukken (met weer zo’n fijne fluwelen zitting) en de vele planten maken dit tentje tot een plek waar je uren kunt doorbrengen. En dat is nu net wat de eigenaar voor ogen had. Missie geslaagd!


En we kunnen niet wachten totdat de zon weer gaat schijnen, want het terras ligt er door de houten klapbanken en stoeltjes uitnodigend bij. Ook hier vind je weer een mix van oud en nieuw. De bakken met planten fleuren de boel nog wat extra op. 

 

Hannah Foodbar ligt in de wijk Klarendal, op loopafstand van het centrum. Klarendal is van oudsher een volkse wijk waar tegenwoordig menig Arnhemse ontwerper neergestreken is. Je vindt er, naast ateliers van kunstenaars, veel boetiekjes en ander leuks. En nu dus ook dit fijne nieuwe tentje. Aanwinst hoor. Bij Hannah Foodbar kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Het menu is overzichtelijk en kent voornamelijk gezonde en lokale producten. Denk aan bloemkoolsoep met bruschetta en Parmezaanse kaas of aan een pittige tajine met kikkererwten en lavas. Maar ook voor een borrel ben je hier meer dan welkom. Er gaan zelfs geruchten dat straks – als alles weer zijn deuren opent – op zondag muzikanten worden uitgenodigd om de boel nóg gezelliger en vrolijker te maken. Er zijn slechtere plekken om je weekend door te brengen. 

Wat ons betreft een duim omhoog voor deze zaak. Hou er wel rekening mee dat ze alleen geopend zijn van donderdag tot en met zondag. Zou verdomd jammer zijn als je voor een dichte deur staat.

Hannah Foodbar