Nederland, Nijmegen2 juli 2019, door Maartje

Nieuw (en niet te missen): restaurant The Green Rose in Arnhem

Nederland, Nijmegen, 2 juli 2019, door Maartje

Nieuw (en niet te missen): restaurant The Green Rose in Arnhem

Grappig genoeg zijn Arnhem en Nijmegen al een poosje de Nederlandse steden waar op eetgebied meer lijkt te gebeuren dan elders in het land. Ja, ook meer dan in Amsterdam. Of in elk geval vinden we het vaak van een net iets betere kwaliteit en - en dat is belangrijk - er wordt behoorlijk wat minder van de toren geroepen wat de kwaliteit - duidelijk - ten goede komt. In die categorie opende nog niet zo lang geleden een nieuw  niet te missen restaurant: The Green Rose in Arnhem.

restaurant The Green Rose Arnhem

restaurant The Green Rose Arnhem

Dat ging en beetje zo: Chef Jin Hu kookte jarenlang in het Amsterdamse, want de plek waar het in Nederland te doen is/ zou moeten zijn. Hij zag, keek, leerde en bedacht dat dit, en meer/ beter, meer dan prima in zijn eigen Gelderland zou kunnen. En dus opendeJin Hu daar, in Arnhem, zijn nieuwe, ruige maar warme bistro The Green Rose. Al het goede van zijn jarenlange ervaring en dan nog een schepje er bovenop: in het restaurant wordt gekookt met ‘wat de natuur te bieden heeft’. Dat resulteert in stamppotten zoals we ze nog niet eerder aten. Een andijviestamppot 2.0. gemaakt van zachte, boterige puree met kruimelige structuur, knapperig andijvie en frisse tonen dankzij karnemelk en druivensap. Er is kippendij gebakken in ganzenvet met lichte teriyaki en oester verwerkt in een mousse en er is een uitgebreide selectie natuurwijnen. Man wat lekker, daar in Arnhem. The Green Rose is een reden op zich om naar de stad af te reizen.

De gerechten zijn anders dan anders, ja, maar nooit te exotisch. En als je toch nog twijfelt, dan staat het personeel van The Green Rose Arnhem direct paraat met de juiste kennis én een vriendelijk woord (nog steeds een groot verschil met het gros van de Amsterdamse service, helaas). Laat je door hen vooral verleiden om het viergangen verrassingsmenu te nemen: die komt in drie varianten, vegetarisch, vegetarisch met vis en ‘normaal’. Ben je met drie, kies van van elk een: alles blinkt namelijk uit in verfijnde smaak en verrassende keuzes en combinaties. Moeten we iets te mekkeren hebben, dan is het dat de gerechtjes iets te klein zijn voor een gemiddelde tot grote eter; groente is goed maar vult – vinden wij tenminste – vaak toch net wat minder. Maar hé, kniesoor die er op let: neem je toch gewoon nog een rondje? We’ll be back!

En als je er dan toch bent, pak dan meteen dit lijstje mee: Barts Boekje x Arnhem. Reserveren kan hier onder.