14 juni 2016, door Maartje

Burning Man Festival Netherlands

14 juni 2016, door Maartje

Burning Man Festival Netherlands

Zetten we - toevallig - gisteren de nieuwste Amsterdamse dansplekken op een rijtje (lees ze hier), doen we anders nooit, stuitten we via dance.nl op het nieuws dat Burning Man naar de Lage Landen komt! Whoehaa! Het festival der festivals dat voortborduurt op principes als saamhorigheid, zelfexpressie en ruilhandel (je kunt op het festival niet betalen, alleen goederen ruilen) wil in Europa ook wel eens laten zien hoe het heurt en kiest daarvoor, paraparapaa, Nederland! Where The Sheep Sleep gaat het heten, de Veluwe wordt de locatie en 29 tot en met 31 juli (deze zomer al) het weekend. Wat je moet doen? Lid worden van de besloten Facebookgroep, ten eerste, en dan hoor je meer.

Daarnaast organiseert Burning Man Netherlands andere activiteiten zoals de Decompression Party en het Art Gala, beide in Amsterdam, en vaste avonden in de BurnPub (ook in Amsterdam). En ook hiervoor moet je eerst even lid worden. Meer lezen doe je op de website: Burning Man the Netherlands

Kleine kritische side note: op de officiële site van BurningMan.org zien we onderaan wel andere internationale festivals van de groep, zoals PortugalBurn in augustus, maar daar staat Nederland niet tussen, wat je natuurlijk wel een beetje aan het denken zet. Hoe het ook zij: het lijkt een te gekke fuif te gaan worden.