Nederland, Rotterdam26 augustus 2017, door Maartje

By Jarmusch Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 26 augustus 2017, door Maartje

By Jarmusch Rotterdam

De stad maar as we speak het meest aan de hand is? Roffa. Rotterdam. 010. Jawel. Naast Amsterdam Neerlands stad waar we het vaakst en liefst rondhangen. Sinds kort mag dat rondhangen maar wat graag bij het nieuwe By Jarmusch Rotterdam gebeuren. Dat klinkt als de zaak van ene Jarmusch maar we zijn er nog niet helemaal uit of dat 1) zo is en of we 2) deze Jarmusch kunnen kennen (en of we z'n ouders in dat geval kunnen zeggen dat ze toch wel een hele bijzondere naam gekozen hebben. Jarmusch. Ik weet t niet). Afijn, doet er ook niet toe.

Barts-Boekje-by jarmusch

Feit is dat de zaak zo'n heerlijk (anoniem) adres adres is waar je vooral in de ochtend lekker neer kan zakken voor een ontbijtje. Herstel: ontbijt. Want de porties zijn flink, gezond in de categorie 'zoals vroeger' en - o heerlijkheid - flauwekulloos. Eieren met spek bijvoorbeeld, of met ham, any style. Pannenkoeken met stroop, een paar bessen en een klont roomboter. Een club sandwich of een tosti. En meer in die categorie. Het idee: American Diner 2.0, mét een vleug Holland. En dat werd het. Een diner met een portie Rotterdam on the side. We like. 

Wat we eveneens in het bijzonder liken is de 'urban oase' die bij Bar Jarmusch hoort: een fijne stadstuin met picknicktafels en plukken groen! En dat hartje Roffa, vlakbij metro Oostplein, dik 5 minuten lopen vanaf de Markthal, om je een idee te geven.

By Jarmusch