Nederland, Den Haag2 september 2020, door Barts Boekje

Op naar By NOA in Den Haag, voor een goed glas wijn (of 2, of 3 of de tel kwijtraken…)

Nederland, Den Haag, 2 september 2020, door Barts Boekje

Op naar By NOA in Den Haag, voor een goed glas wijn (of 2, of 3 of de tel kwijtraken…)

Als je zelf in – of vlakbij – Den Haag woont, beland je zelf niet zo snel in een hotel in de stad. Maar laat de manager van het vernieuwde Mövenpick hotel daar nou verandering in willen brengen. Want daar onderin dat gloednieuwe hotel (sowieso de moeite om even te gaan spieken) zit nu By NOA: een restaurant en coffee & wine lounge. Dat belooft. 

By NOA

By NOA

Het verhoogde buitenterras van de coffee & wine lounge biedt uitzicht op Paleis Noordeinde (altijd genieten). En je raadt het al -of eigenlijk: we veklapte het al- goede koffie en wijn is wat er de klok slaat. Ze kunnen je er alles over vertellen bij by NOA, en je hebt keuze uit 60 wijnen, gewoon per glas te bestellen dus dat biedt mogelijkheden. (Lees: geen gezeik en geruzie welke fles het moet worden).

Deze plek biedt rust en alle ruimte om rustig te werken of natuurlijk om even te ontspannen. ’s Ochtends doe je dat dus met een lekker bakkie (en worteltaartje of een andere spannende pastry, ooit van een Spanish Brötli gehoord?) met uitzicht op het paleis. ’s Avonds verandert de lounge in een wijnbar inclusief verschillende soorten jazz op de achtergrond. Met traditionele wijnen uit Frankrijk of Italië, maar ook iets minder voor de hand liggende uit de VS of Argentinië. En voldoende charcuterie op de kaart voor ernaast. Daar hoef je geen toerist voor te zijn, iedereen wordt met open armen ontvangen. En eh – hallo – hadden we al 60 verschillende prachtige wijnen gezegd? We willen geen aanstoot geven maar eh… we zien je daar!

By NOA