10 februari 2020, door Maartje

ALBARICOQUES RURAL in Cabo de Gata, Spanje

10 februari 2020, door Maartje

ALBARICOQUES RURAL in Cabo de Gata, Spanje

Deze website staat vol met geheimen. Onontdekte geheimen en geheimen die eigenlijk al wel publiek zijn maar die je echt niet mag missen. Van dit geheimpje wist je vast nog niks: er bestaat namelijk nog een plek, niet ver van Nederland, waar het altijd mooi weer is (ook in de winter, zonder dollen), waar weinig toeristen komen en waar de natuur ongerept is. We hebben het over Cabo de Gata, een hoek van de Spaanse provincie Almería waar dankzij het vulkanische karakter een microklimaat heerst.

ALBARICOQUES RURAL

ALBARICOQUES RURAL

Voorheen kwamen hier eigenlijk alleen natuurliefhebbende hippies in the know, maar inmiddels vindt een groter publiek (hoewel nog steeds niet bepaald groot) in de cactussen, palmen en pita’s, de verlaten strandjes en de prachtige, millennia oude rotspartijen een oase van rust. Kids mee? Zij kunnen er tijdens lange wandelingen in bomen en op rotsen klauteren, waarna je in de ‘grote stad’ San José een bord verse vis kunt eten terwijl de zon ondergaat achter de twee iconische vulkanen. Gezien het soort toerisme zijn er weinig hotels in Cabo de Gata, maar er zijn wel veel appartementen en bed and breakfasts te boeken.

Wij vielen als een blok voor de compleet ecologische huisjes van Albaricoques Rural: wit, strak en omgeven door olijfbomen. Fles wijn mee van een van de lokale wijnboeren, gekocht in het dorp, stokbrood, olijfolie en nergens meer naar toe – vakantieboeken- perfectie hoor.