Nederland16 november 2022, door Jorien Thijs

Cadeautips voor een kind van 1 jaar

Nederland, 16 november 2022, door Jorien Thijs

Cadeautips voor een kind van 1 jaar

Die eerste verjaardag. We kunnen er stoer over doen maar dat was/is toch wel een ding... Baby-af. Bij zo’n bijzondere mijlpaal hoort een (klein) feestje en een mooi cadeau. En een traan, we zijn van het sentimentele soort ;) Dit zijn onze ultieme cadeautips voor als je kind - of die van een ander - 1 jaar wordt:

Moois voor aan de muur

Moois voor aan de muur

Witte muren zijn saaie muren. Het liefst gooien we er een kleurtje tegenaan én creëren we her en der een art wall. Zo ook op de kamers van de kinders. De eerste echte tekening wordt ingelijst, de handjes die hij maakte op de opvang krijgen een plekje, en de rest vullen we aan met knappe prints en posters. Zoals van RoadsMaakt, die naast een unieke poster ook te leuke tegeltjes voor aan de wand verkopen. En het verhaal achter al dit gezelligs is nog mooier, lees maar. Check ook vooral die lieve knuffels gemaakt van oude jeans. Hartje.

Loopwagen

Loopwagen

Je baby is het afgelopen jaar van mini baby uitgegroeid naar dreumes. Dat is nogal een transformatie, maar ook dit tweede levensjaar heeft de nodige veranderingen in petto. Ergens in de komende maanden zal je uk zijn of haar eerste stappen gaan zitten. Een mooie loopwagen is handig, leuk en blijkt al snel een ideale opslagplaats voor losse blokken en Duplo. Blijven ademen en camera bij de hand voor als je kind begint met lopen.

 

Loopwagen

Stapelen maar

Stapelen maar

Speaking of blokken. Torens bouwen is bij veel dreumesen een hit. De stapelbekers van Mushie hebben echt heerlijke kleurtjes en zijn vrij van BPA, dus no problemo als de dreumes in kwestie nog alles in zijn mond stopt. Is je koter al iets minder van het speelgoed opeten, dan zijn de houten blokken van Wooden Story zo’n typisch tijdloos en prachtig cadeau waar nog jaren mee gespeeld gaat worden. En zo zo knap is de stapeltoren van Konges Sløjd in de vorm van een citroen. Hap.

De stapelbekers van Mushie

Spetter, spieter, spater

Spetter, spieter, spater

Eigenlijk altijd goed: bad speelgoed. Veel speelspul dat mee het water in gaat wordt een beetje gorig na een tijd, dus eigenlijk sla je de plank nooit mis als je aankomt met een fris speelitem voor in bad. Heerlijk simpel, maar o zo leuk is de regenwolk van Plui. Door het wolkje eerst onder water te houden en dan op te tillen, komen er regendruppeltjes uit. Ook een goede manier om je kleintje rustig vertrouwd te maken met water op zijn bolletje en te voorkomen dat haren wassen later een zware strijd wordt. Ander te gek bad speelgoed: de bootjes van PlanToys en de badpuzzel van Quutopia.

 

Klimparcours

Klimparcours

De klimfase, hij gaat komen. Of je zit er al middenin, kan ook. Hoe dan ook: het allerleukst voor ondernemende bijna-peuters is het klimtoestel van TriClimb. Niet goedkoop nee, maar deze tover je elke speeldate weer tevoorschijn en blijft eindeloos leuk. De glijbaan wordt hier ook ingezet bij het parcours voor de auto’s en op z’n kop is het een toffe knikkerbaan.

Glijbanen voor binnen

 

Poppenkind

Poppenkind

Smelt smelt als kindjes zich ontpoppen (knipoog) tot poppenvader of -moeder. De popjes van Paola Reina & Minikane ruiken zo zoet als ze eruitzien (vanille?). Als je mini eenmaal fan is, kun je eindeloos vooruit met kleertjes en accessoires. Zijn wij persoonlijk dol op. Kan je kindje lopen, dan gaat hij of zij gezellig met de rieten poppenwagen van Dille & Kamille aan de wandel.