16 november 2022, door Jorien Thijs

Cadeautips voor een kind van 2 jaar

16 november 2022, door Jorien Thijs

Cadeautips voor een kind van 2 jaar

Ineens is je kleintje twee. Baby-af en volle bak peuter. Dat gaat niet zonder slag of stoot (of driftbui), maar stiekem vinden we dit de leukste leeftijd: het karakter van je kind ontwikkelt zich dit levensjaar nog meer en het wordt steeds duidelijker wat 'ie wel en niet leuk vindt. En deze tweede verjaardag maakt je spruit nu veel bewuster mee. Dit zijn onze cadeautips voor een kind van 2 jaar.

Allerknapste verjaardagstaart via @sticky.flour

Bouwval gezocht

Bouwval gezocht

De fascinatie voor klussen ontstaat ineens. Zelfs als jij twee linkerhanden hebt en never nooit een schroevendraaier pakt, kun je een kind krijgen dat zichzelf tot Bob de Bouwer ontpopt. Onze kleine klusser wordt helemaal wild van een gereedschap, en om te voorkomen dat hij aan de slag gaat met echte schroeven en hamers, hebben we hem een houten kistje met tools van New Classic Toys gegeven. Als een kind zo blij mee.

New Classic Toys

Drie-slash-tweewieler

Drie-slash-tweewieler

Als het op grote cadeaus aankomt zijn we altijd pro ‘meegroeivariant’, dus een loopfiets die van driewieler naar tweewieler om te bouwen is. Veloretti heeft de mooiste. En als je kind op tijd begint met oefenen, zal hij of zij het echte werk ook snel onder de knie hebben.

Veloretti

Nooit genoeg boeken

Nooit genoeg boeken

De flapboekjes maken plaats voor de grotere zoekboeken. Heerlijk om samen op de bank eindeloos te bladeren in Alfabet of De Gele Ballon van Charlote Dematons. Zelfs onze grootste druktemaker vindt ‘s avonds voor het slapen gaan even rust tijdens het voorlezen, en wij grijpen dan onze kans om hem extra stevig tegen ons aan te trekken.

Alfabet of De Gele Ballon

 

Een eigen huis

Een eigen huis

De droom van jongens en meisjes die gek zijn op het kleinere priegelspul: een poppenhuis. En stiekem zo’n waanzinnig heerlijk project voor moeders, ja toch? Kamertjes behangen, meubeltjes zoeken, een miniatuur maan van Amber de Vreng aan de muur. We zijn er zelf bijna enthousiaster over dan het kroost. Het poppenhuis wordt hier trouwens bewoond door de diertjes van Sylvanian Family, maar de muisjes van Maileg zijn ook zo lief.

Poppenhuis

Mini chef

Mini chef

Zodra we zelf staan te koken, of alleen maar een kop koffie zetten, sprint de mini naar zijn eigen keuken om ook iets culinairs te doen. Zo gezellig. Wij vinden dit zo’n beetje de leukste IKEA-hack die er is, maar er zijn ook te gekke speelkeukentjes te koop waar je geen lik verf meer aan hoeft toe te voegen. Check de coolste thuiskeukentjes hier.

Thuiskeukentjes

Lovevery

Lovevery

Over kinderspul gesproken, ook die verdienen een heus cadeau. De blokkenset van Lovevery is de ontdekking van de eeuw. Want man oh man wat kan het lastig zijn om leuk speelgoed te vinden voor het kleine spul. Deze blokkenset van Lovevery is leuk én mooi. Ook belangrijk, want het slingert immers rond in huis. Oké, niet echt goedkoop (het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk), maar wij zijn enthousiast. De blokken zitten in een mooie van hout gemaakte auto en hebben prachtige kleuren. De rest van Lovevery is trouwens ook allemaal leuk.