Nederland16 november 2022, door Jorien Thijs

Cadeautips voor een kind van 3 jaar

Nederland, 16 november 2022, door Jorien Thijs

Cadeautips voor een kind van 3 jaar

Hele dametjes en meneertjes zijn het als ze drie jaar worden en tegelijk nog zo lief klein en bomvol fantasie. Blijf maar voor altijd zo, denken we weleens. Verjaardagen en andere feestjes zijn op deze leeftijd zo gezellig: de voorpret, het uitpakken, de verwondering als hét cadeau erbij zit. Voor kindjes die 3 jaar worden verzamelden we deze cadeautips:

Alles wat rijdt

Alles wat rijdt

Twee treingekkies hier en dus verzamelaars van good old Brio. Het begon met afgestoft spul van opa en oma en inmiddels is de treinset van toen uitgebreid met nieuw materiaal van nu. Brio is tijdloos, onverwoestbaar en gewoon een regelrechte hit bij zoveel kinders. En als vrienden iets willen geven voor een verjaardag, dan vragen we een kleiner onderdeel zoals een losse locomotief of spoorwegovergang. Om generaties lang te bewaren en ook hét middel om in te zetten op een regenachtige middag.

Ook erg leuk: Way to Play. Een flexibele autobaan van rubber, die ook makkelijk mee kan naar het park of het strand. Of in bad, ja joh. Dutch design ook, en dat vinden we tof.

Verkleedfeest

Verkleedfeest

Ook weer van alle tijden: verkleden. Het allerleukste is om door de jaren heen een verkleedkist vol bij elkaar te verzamelen. De parels van oma, handschoenen uit je eigen kast en dat leuke Halloween pak uit de winkel. Handige ouders klussen zelf een knap tenue in elkaar, maar er zijn (gelukkig) ook veel hele toffe outfitjes te koop. Wijs West heeft een uitgebreide verkleedsectie waar je spontaan een themafeest van wilt organiseren.

Is er een dokter in de zaal?

Is er een dokter in de zaal?

Toen we zelf drie werden was het al een hit, en toen ons eigen oogappeltje dezelfde leeftijd bereikte, kochten we het voor haar: een dokterssetje van Little Dutch. Compleet met schort en mutsje, want groot deel van de fun is natuurlijk de outfit. Sindsdien slingert beer rond met verband om zijn koppie en wordt er geregeld even in het oor van de kat gekeken.

Even bijpunten

Even bijpunten

Je kind zal niet de eerste zijn die zijn of haar knipkunsten vertoont op de pop of – erger nog – een broertje of zusje. Hier loopt er eentje rond die op haar derde haar eigen pony had geknipt, great success. Zit de liefde voor haren stijlen er diep in, dan voorkom je dit soort taferelen door je koter blij te maken met een kapperssetje van bijvoorbeeld Plan Toys of Minikane. Van hout welteverstaan. Kammen, knippen en föhnen maar dan voor de nep. Bijna net zo leuk!

Game on

Game on

Drie is wel zo’n beetje de leeftijd dat de eerste bordspelletjes op tafel komen. Memory doet het altijd goed. De doosjes van Mudpuppy passen precies in een schoen en er zijn verschillende varianten: unicorns, prinsessen, voertuigen en dieren. Ook de spelletjes van Haba gooi je gemakkelijk in je tas en tover je tevoorschijn als de verveling toeslaat, zoals Boomgaard en de Kleine Regenboogrups.

Blij met klei

Blij met klei

Veel kindjes zijn dol op klei en het goede nieuws is dat er een eco-friendly en duurzame variant bestaat. Het Deense merk Ailefo heeft mooie zachte klei van natuurlijke ingrediënten en zonder schadelijke stoffen. Verdwijnt er per ongeluk wat in de mond van je koter, dan kan dat geen kwaad. Ook te gek: de houten stempels van hetzelfde merk.