Nederland, Amsterdam24 januari 2024, door Michel + Renske

Café Baskèts: je go-to voor koffie (en meer) in de Amsterdamse Pijp

Nederland, Amsterdam, 24 januari 2024, door Michel + Renske

Café Baskèts: je go-to voor koffie (en meer) in de Amsterdamse Pijp

Iedereen kent De Pijp, toch? We hoeven vast ook niet uit te leggen dat in deze wijk, een van de populairste in Amsterdam, de keuze reuze is, dus we wijzen je graag de juiste weg. Onlangs is daar, net buiten de gebaande paden, een nieuwe (koffie) hotspot geopend: meet Café Baskèts.

Café Baskèts

Café Baskèts

Voorbij de drukte op de Ferdinand Bolstraat, en net iets verder dan de Albert Cuyp en het Gerard Douplein, vind je dit nieuwe koffiezaakje dat door het fijne interieur een enorme rust uitstraalt. Over alles is nagedacht, en bij Café Baskèts draait alles om koffie, design en kleding. Laten we beginnen met de koffie: dat zit sowieso wel goed, want de gezellige barista’s gaan hier aan de slag met de fijne Amsterdamse Lot61 koffiebonen. Van (iced) cappuccino’s tot babyccino’s en matcha lattes, alles wat je van een koffietent verwacht, is hier te vinden. Inclusief versgebakken croissants, chocolate chip cookies en andere zoete snacks. Niet in de mood voor cafeïne? Ook voor een lekkere, gezonde pauze ben je hier aan het goede adres: een sandwich, juice of shot maken ze met liefde voor je klaar.

Café Baskèts

Café Baskèts

Dan nog even terug naar design en kleding. Misschien denk je al de hele tijd: ‘Die naam komt me bekend voor’, en dat kan zeker kloppen. Café Baskèts is namelijk een café van het team achter Baskèts; de Amsterdamse (streetstyle) fashion- en lifestylewinkels die al sinds 2012 menig persoon zelfverzekerder laten rondlopen. En ook hier in het café bieden ze genoeg producten aan die je tussen je koffiekopjes door kunt bekijken en kunt kopen. Van fijne en unieke interieurdesignobjecten tot aan limited edition fashion items. Lijkt het bij binnenkomst al vol te zitten? Achterin is er ook nog een fijne hoek, die je het liefst 1-op-1 naar je eigen huis zou willen kopiëren, met extra zitplekken. En ben je na je kop koffie nog niet uitgekeken op al die fijne producten? Loop dan gelijk door naar hun Baskèts-winkel om de hoek.