Nederland, Amsterdam16 september 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam vlak bij het Vondelpark: Café Beis

Nederland, Amsterdam, 16 september 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam vlak bij het Vondelpark: Café Beis

Café Beis is er zo eentje waarbij alle ingrediënten aanwezig zijn, maar die we nog even op de radar moeten krijgen. Maar geloof ons: zodra je de weg kent, kan dit zomaar een favoriet altijd-goed-adresje worden. Zoek je een stek waar je ieder moment van de dag terecht kunt, dan zit je bij dit fijne hoekcafé in de Hoofddorppleinbuurt goed.

Café Beis

Café Beis

Bij Café Beis aan de Haarlemmermeerstraat plof je met hetzelfde gemak neer voor een goede bak koffie, als voor een fris getapt biertje. En eigenlijk voor alles er tussenin en omheen. Je ontbijt er met een croissantje of granola en een krantjeaan de leestafel, kunt er hartstikke ok lunchen (ga voor het broodje burrata, doe het!) en er is een eenvoudige maar complete verzameling daghappen voor ’s avonds. Bordspel erbij, drankje en wat te snaaien; zo moet een zondag zijn.

 

So far so good, maar waar Beis vooral in uitblinkt is de borrel. En laat dat nou net onze favoriete categorie zijn. Een bodem leg je met een bitterbal van ome Kees, wat plakjes ossenworst en een portie kaastengels. Op de tap tref je de nodige speciaalbiertjes, waaronder Oedipus Mannenliefde, Lellebel van Brouwerij de Eeuwige Jeugd en Texels Skuumkoppe. Tijdens de VrijMiBeis op vrijdag vliegen de G&T’s door de zaak en ook op zaterdagavond is het hier gezellig druk. Liefhebber van voetbal? Alle optredens van Ajax pak je mee in deze sympathieke Amsterdamse kroeg plus.