Nederland, Amsterdam10 augustus 2017, door Maartje

Café Binnenvisser Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 10 augustus 2017, door Maartje

Café Binnenvisser Amsterdam

Weet je nog dat we je een tijdje terug enthousiast vertelde over een nieuw eettentje in dat mooie hoekpandje met prachtige glas-in-loodramen bij het Bilderdijkpark(je)? De opening van dat nieuwe tentje – Bill Parker zou het gaan heten – duurde maar en duurde maar. Tot we achteraf hoorde dat de jongens van Bill Parker het “wegens omstandigheden” niet gered hadden. Jammer joh. Het mooie pandje bleef en er kwamen twee minstens zo enthousiaste jongens in die de verbouwing wel af wisten te maken. En plots was afgelopen week Café binnenvisser geopend.

Barts-Boekje-binnenvisser

Maarten en Bob – zo heten de enthousiaste jongens – werkten al een poosje achter de schermen mee aan wat mooie horecaconcepten. We fluisteren; FC Hyena en het door Nederland reizende foodfestival Eten op Rolletjes. En tussen de bedrijven door droomden ze om ooit – als in ooit - iets voor zichzelf te openen. De lijntjes werden voorzichtig uitgezet en al snel tipte iemand ze over het hoekpandje op de Bilderdijk. En voor ze het wisten moesten ze binnen een half uur ja of nee zeggen tegen het open van hun jongensdroom. Die mooie kans lieten ze niet voorbij gaan en na enkele weken – met eigen handen, zweet en tranen – klussen, konden ze de deuren openen.

nummer22

Café binnenvisser is een echt Amsterdams café. In een nieuw jasje that is. Met frisse verf en frisse koppen achter de bar. Met goed bier, nog betere (natuur)wijn en een wekelijks wisselende hap op het menu. Deze weekhap bestaat voornamelijk uit groenten. Meestal is hij helemaal vega, soms met vis en heel soms met vlees. Maar er is altijd een vegetarische variant. Want Maarten en Bob vinden koken met groenten nu eenmaal het meest interessant. En daarbij is de chef ook vegetariër. Dus we verwachten hier wel wat inspirerende gerechten voorgeschoteld te zullen krijgen. binnenvisser is in eerste plaats een goede bar, waar je on the side ook goed kunt eten. En de prijzen voor de gerechten zijn dan ook aantrekkelijker dan in de meeste restaurants. De hoofdgerechten zijn tussen de €12,50 en €17,50 en een driegangenmenuutje ligt rond de €23. Daar blijven we tijdens het borrelen graag voor plakken.

Even nog over de naam. De jongens hebben elkaar ontmoet in een woning aan de Binnen Vissersstraat in de Jordaan. Hier werd tijdens de jongensjaren regelmatig goed geborreld en de gezelligheid van de Binnen Vissersstraat willen ze nu – op een volwassen manier – voortzetten bij Café binnenvisser. Ongecompliceerde Jordanese gezelligheid in Oud West. What’s not to likeCafé binnenvisser

Liefs, Nina