Café Cecilia is het #1 restaurant in Londen waar hippe Londenaren naartoe gaan

Engeland, Londen, 1 juni 2023, door Merche Ariza Gallego

Café Cecilia is het #1 restaurant in Londen waar hippe Londenaren naartoe gaan

Een cool restaurant waar je geheid hippe Londenaren gaat vinden? De locatie is zonder twijfel Café Cecilia. Het restaurant vlakbij Broadway Market in Oost-Londen is het nieuwe it-restaurant van de stad. Onlangs nog zijn ze door Time Out London benoemd in het lijstje van beste restaurants van Londen, stipt op nummer 1. Kijk, dat zegt wel wat. Ook wij zijn fan van dit minimalistische restaurant waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en diner. En natuurlijk een goed glas wijn.

Less is more

Less is more

De succesformule van Café Cecilia is de simpelheid van het restaurant. Het menu bestaat uit 1,5 pagina (thank god, we hadden al keuzestress door al dat lekkers) en is een fijne combinatie tussen vlees, vis en vegetarisch.

Voor ontbijt is de toast met blauwe bessen en geitenkaas curd een goed begin van de dag. Kopje koffie erbij en we zijn wel eventjes zoet. De menukaart heeft zowel Britse klassiekers – in een Café Cecilia-jasje welteverstaan – als twijfelachtige ‘durf-jij-het-aan?’ gerechten. We bedoelen: Guinness Bread ice cream. Dat is wel wat anders dan een bolletje vanille ijs na. Foodies verzamel je, op naar Café Cecilia!

Het nieuwe cool

Het nieuwe cool

Er is wel een reden waarom zoveel hippe Londenaars weg zijn van Café Cecilia. Oprichter Max Rocha is de zoon van modeontwerper John Rocha. De zus van Max, Simone Rocha, is een hele bekende naam in de modewereld door haar gelijknamige merk. Voordat Café Cecilia openging was Max cateraar voor grote namen in de modeindustrie zoals JW Anderson, Gucci en Balenciaga. Dat brengt zonder twijfel de coolste types naar je nieuwe restaurant.

Goed, terug naar het restaurant. Max is is geïnspireerd door zijn tijd bij restaurants als The River Cafe, St John Bread & Wine (een favoriet van Barts Boekje) en Spring. Maar de echte inspiratiebron is zijn jeugd in Ierland en zijn moeders kookkunsten. Het restaurant is zeker weten de moeite waard om te bezoeken tijdens je volgende trip naar Londen.