Engeland, Londen11 maart 2023, door Merche Ariza Gallego

Alma by Sucre: de coolste cocktailbar van Londen met een twist

Engeland, Londen, 11 maart 2023, door Merche Ariza Gallego

Alma by Sucre: de coolste cocktailbar van Londen met een twist

De avond is nog lang niet afgelopen als je bij Alma by Sucre in Soho, Londen naar binnenstapt. We mogen het wel zeggen: het is een hele sexy cocktailbar. Het is er donker, de muziek staat hard en je ontsnapt even aan de drukte van Soho, om vervolgens in een hele andere wereld binnen te stappen. Plus, ze hebben verdraaid lekkere cocktails. Onze tip: eerst eten bij de bovenburen – oftewel Latijns-Amerikaans restaurant Sucre – om vervolgens de avond tot in de laatste uurtjes voort te zetten in Alma. Waarom juist naar Alma tijdens een bezoek aan de Engelse hoofdstad, vraag je misschien af? Daar hebben we hele goede redenen voor.

Cocktails

Cocktails

Alma by Sucre wordt omschreven als een cocktailbar waar kunst en ambacht samenkomen. We geven ze geen ongelijk. Vergeten ingrediënten zijn de inspiratiebron voor vernieuwende cocktails en een uitgebreid menu met thema’s.

Mixoloog Tony Pescatori‘s visie komt naar voren in vier verschillende thema’s: de schepping, voorouders, oude kunsten en wereldsteden. Voor je neus krijg je een cocktail die in alle opzichten anders is dan een standaard mojito. En dat alleen als is reden genoeg om naar Alma te gaan.

Het zijn herkenbare cocktails in nieuwe uitvoering. Klassiekers als old fashioned, Negroni en espresso martini krijgen een bijzondere twist, maar dat moet je echt zelf gaan proeven.

En meer

En meer

Nu hoort bij een cocktail wel hapje en wat vertier. Nou is dat bij Alma allebei geregeld. Bar snacks? Check. Ook dat is anders dan de standaard portie bitterballen die wij in Nederland zouden bestellen. Denk aan mini crackers met zeebaars, soya, limoen en avocado of verschillende empanadas. Bij restaurant Sucre kun je smullen, maar bij cocktailbar Alma by Sucre kun je zeker net zo lekker eten.

Plus, er is tot in de late uurtjes een dj of live muziek van singer-songwriters of bandjes. Je zal je alles behalve vervelen hier. Wij zeggen alvast: proost!