Nederland, Amsterdam17 januari 2020, door Maartje

Café Cómodo Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 17 januari 2020, door Maartje

Café Cómodo Amsterdam

De mensen achter het relaxte, altijd goed Hendrix aan de De Clercqstraat are verovering heel Amsterdam! Okeoke, west blijft voorlopig de buurt, maar voor hun 'vreemde eend in de bijt' verschoven ze ietsjes verderop Oud-West in (gedurfd). Café Cómodo, heet zustercafé van Hendrix en het idee is eigenlijk dat het je nieuwe favoriete woonkamer van de stad is. Logisch, als je weet dat Comodo het spaanse woord voor comfortabel is. Afijn, de vier eigenaren van de zaak doen dat door te doen waar ze goed in zijn: een plek creëren om te borrelen, all day - everyday day long.

Cafe Comodo

Cafe Comodo

Al is Café Cómodo zekersteweten geen kopie van Hendrix. In tegendeel: Café Comodo is een Zuid-Amerikaanse plek met een daarop aansluitende kaart en drankassortiment. Fijn, want dat werelddeel levert – in onze optiek – de lekkerste happen. Een kleurrijke is wat het is, zoals ze dat in zonnig Zuid-Amerika ook doen. Warme kleuren, robuuste materialen. Met een toppertje van een menukaart, waaronder must try-outs als: octopus, ceviche, steak chimichurri. Leuk voor iedereen, maar vooral voor de buurt, want Café Cómodo wil in eerste instantie een fijne buurtfunctie vervullen.

Zijn ze ook goed in hoor: wist je misschien niet, maar een van de eigenaren is ook de man achter Café van Leeuwen in Amsterdam, een van mijn vaste kroegen toen ik in Amsterdam kwam wonen; een adres met een plaatsje in mijn hart. In totaal zijn ze met zijn 4-en, de eigenaren, ieder met zijn eigen kwaliteiten. Zin in Café Cómodo dus. Altijd.

Café Comodo