3 mei 2022, door Michel + Renske

Restaurant Compartir in Amsterdam West is in de Spaarndammerbuurt is hotter dan hot

3 mei 2022, door Michel + Renske

Restaurant Compartir in Amsterdam West is in de Spaarndammerbuurt is hotter dan hot

Compartir in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam West is hotter dan hot. Na een start in lockdown- C times- is Compartir de place to be. De place voor een goede borrel, fijn diner of een snelle hap. Het heerlijke knusse zaakje doet de tijd vergeten. Door de leuke inrichting, beneden bar en een smal trapje naar boven (waar meer mensen plaats kunnen nemen), oogt het knus en gezellig.

Restaurant Compartir Amsterdam

Restaurant Compartir Amsterdam

Restaurant Compartir is van de creatieve en smaakvolle Floor Reitsma, eveneens al jaren eigenaresse van Borrelplank Amsterdam, een service die knappe en mollige borrelplanken bezorgt door heel Amsterdam – what’s in a name.

Logischerwijs heeft Floor dus ervaring en kennis van bourgondisch smikkelen. En wat je bij de mensen thuis kunt brengen, daarmee kun je mensen ook in je eigen huis trekken, zo moet Floor gedacht hebben. Dan heb je meteen ook het juiste sfeertje te pakken en kun je naast die, om te smullen, worsten, kazen, sauzen en meer, een  – zoals dat heet – ‘totaalbeleving’ meegeven. Zo geschiedde.

Floor toverde Dophert onherkenbaar om tot een zaakje dat zo in de Provence had kunnen staan. Er kwamen tegels in zachtblauw en wit, vergrijsde houten tafels, stompkaarsen in eveneens van die mooie, sfeervolle vergrijsde tinten, vaasjes met gipskruid en suggestieve schilderijtjes en prints aan de muur. Alles op en top Frans, uiteraard. Hoewel de menukaart ook een flinke dot van Spanje meekreeg (net als de naam: Compartir. Dit betekent ‘aandeel’ in het Spaans en staat dus voor ‘delen’, vrij vertaald).

De kaart is toegankelijk maar met een enorme culinaire twist. Er zijn kleine gerechtjes die je samen opeet – sharing is caring. Heerlijke combinaties zoals cantharellen met eidooier en meer, zalige visgerechten maar ook niet onbelangrijk; fantastische wijnen. Per glas serveert Compartir 3 soorten per kleur maar vaak genoeg wordt er meer open getrokken, om te proeven. Oranje wijnen zijn er ook genoeg en Floor hoopt met haar goede smaak mensen te verrassen maar naast de verrassingen ook zeker in te spelen op de wat traditionele voorkeuren. Echt voor een ieder wat wils dus.

Bij Compartir zit je heerlijk buiten, geen zon, wel gezelligheid. Of neem je binnen plaats. De kaasplank (het moge duidelijk zijn) is een must als afsluiter.

Zie je snel bij Compartir