3 april 2023, door Michel + Renske

Restaurant Compartir in Amsterdam West is in de Spaarndammerbuurt is hotter dan hot

3 april 2023, door Michel + Renske

Restaurant Compartir in Amsterdam West is in de Spaarndammerbuurt is hotter dan hot

Compartir in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam West is hotter dan hot. Of het een doordeweekse avond is of een weekenddag, bij Compartir zit je altijd goed. Het heerlijke knusse zaakje doet de tijd vergeten. Door de leuke inrichting, beneden bar en een smal trapje naar boven (waar meer mensen plaats kunnen nemen), oogt het knus en gezellig. 

Restaurant Compartir Amsterdam

Restaurant Compartir Amsterdam

Restaurant Compartir is van de creatieve en smaakvolle Floor Reitsma. Een duizendpoot die in 2020 de deuren opende van Compartir.

Het idee? Goed eten, goede wijnen met fijne producten en van goede makers. Daarnaast zijn de “randvoorwaarden” bij Compartir ook erg aantrekkelijk. Zo heeft het zaakje een heerlijk terras (hallo zomer!) en is er een split-level waardoor je zowel boven als beneden erg knus zit. Ha!

 

Floor toverde Dophert onherkenbaar om tot een zaakje dat zo in de Provence had kunnen staan. Er kwamen tegels in zachtblauw en wit, vergrijsde houten tafels, stompkaarsen in eveneens van die mooie, sfeervolle vergrijsde tinten, vaasjes met gipskruid en suggestieve schilderijtjes en prints aan de muur. Alles op en top Frans, uiteraard. Hoewel de menukaart ook een flinke dot van Spanje meekreeg (net als de naam: Compartir. Dit betekent ‘aandeel’ in het Spaans en staat dus voor ‘delen’, vrij vertaald).

De kaart is toegankelijk maar met een enorme culinaire twist. Er zijn kleine gerechtjes die je samen opeet – sharing is caring. Begin met de brioche, daar krijg je geen spijt van. Alle gerechten die daarna volgen zijn stuk voor stuk om je vingers bij af te likken. Geroosterde prei, portobello met zuurkool beurre blanc. Just to name a few. Per glas serveert Compartir 3 soorten per kleur maar vaak genoeg wordt er meer open getrokken, om te proeven. Oranje wijnen zijn er ook genoeg en Floor hoopt met haar goede smaak mensen te verrassen maar naast de verrassingen ook zeker in te spelen op de wat traditionele voorkeuren.

Bij Compartir zit je heerlijk buiten, geen zon, wel gezelligheid. Of neem je binnen plaats. De kaasplank (het moge duidelijk zijn) is een must als afsluiter.

Zie je snel bij Compartir