Nederland, Den Haag27 augustus 2020, door Barts Boekje

Café Elio, Den Haag

Nederland, Den Haag, 27 augustus 2020, door Barts Boekje

Café Elio, Den Haag

In corona tijden geopend, maar dat mocht de pret niet drukken, want bezorgen is in eerste instantie toch the way to go voor je pizza cravings. Tegenover Walter Benedict in een net zo prachtig oud pand op de Denneweg in Den Haag prijkt nu een Italiaanse – of specifieker zelfs Napolitaanse –pizzeria, Café Elio. 

 

 

Café Elio

Café Elio

Mooi strak en sfeervol ingericht vanbinnen, met een paar gezellige tafeltjes en een fijne warmrode kleur op de muur. Maar belangrijker: classic Napolitaanse pizza met tomaten, knoflook en oregano voor €7,50. En buiten deze classic nog veel specialere varianten op de kaart. Zoals met mozzarella, pulpo en salsiccia of pittige nduja (lekker spicy). De grote houtgestookte oven van Café Elio wordt zonder pardon voor je opgestookt. Je hoeft alleen maar van je wijntje te nippen – dolce far niente – en de pizza schuift zo voor je neus. Of je laat hem dus gewoon lekker bezorgen. Getest door yours truly en nog wonderbaarlijk heet bij aankomst, we approve!

En eh, trouwens… over dolce gesproken: tiramisu met sinaasappel of buttermilk panna cotta met rabarber en basilicum toe.

Allora, va bene!