Nederland, Rotterdam21 oktober 2021, door Esmée Rebel

Marseille in Rotterdam @ Café Marseille

Nederland, Rotterdam, 21 oktober 2021, door Esmée Rebel

Marseille in Rotterdam @ Café Marseille

Marseille. Een parel van een bruisende, mediterrane stad in de Franse Côte-d'Azur. Cultuur, historie en vis. Heel veel vis. Ben je in Marseille, dan moét je bouillabaisse (Provençaals visgerecht) proeven. Geen tijd of zin om daarvoor naar Zuid-Frankrijk af te reizen? Hoeft ook niet! Bij Café Marseille in Rotterdam (hooguit 2 uur rijden vanaf de meeste plekken in Nederland) kun je ook aanschuiven. Enne, heus niet alleen voor visgerechten. Dit café serveert allerlei Zuid-Franse klassiekers: croissants, patisserie uit eigen bakkerij, croques, confit de canard en ga zo nog maar even door. Dé smaak en sfeer van Marseille proef je bij Café Marseille.

 

Toch wel liever naar het Franse Marseille? Voilà, onze favoriete adressen in Marseille!

Café Marseille

Café Marseille

Café Marseille – geopend in hartje lockdown 2021 – is niet alleen een ontbijt- en lunchcafé, je kunt hier ook terecht voor apéro (borrel) en diner. Als ontbijt kun je genieten van wafels, wentelteefjes en demi baguettes. Iets later uit bed gekomen? Geeft niks! Strijk neer tijdens de Apéro. Dit is traditioneel gezien hét moment om met goed gezelschap van een wijntje of pastis te genieten met een klein hapje. Of wat dacht je van een fles bubbels en oesters? Laatstgenoemde elke zondag één (!) euro per stuk. Als je hierna nog ruimte over hebt, kies dan voor de vissoep of steak bearnaise. Alles lekker. Volle buik gegarandeerd!

Dik pluspunt: bij de bereiding van al dat lekkers werkt deze seaside bistro met zoveel mogelijk dagverse producten van lokale leveranciers. En daarbij is de vis duurzaam gevangen. Oja, voordat we het vergeten. Geen tijd om uitgebreid te tafelen, maar wel zin in een Franse maaltijd? Je kunt je geluk niet op tussen al dat take away lekkers in de Deli!

Café Marseille is maandag t/m zondag geopend.