Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
18 April 2019
  • 12-09-2018
  • Eten & drinken, Haarlem

In Haarlem openen de eigenaren van By Lima het nieuwe Cafe Martinus

In Haarlem openen de eigenaren van By Lima het nieuwe Cafe Martinus

Een van de meest populaire zaken van Haarlem moet By Lima zijn: vega(n) taarten en broodjes, aller kleurrijk, een insta-proof lokaal, vriendelijk volk en gewoon heel erg lekker. Een succesverhaal uit de boekjes en dus vonden de eigenaren het tijd voor een nieuwe zaak.

Dat werd Café Martinus, een café voor de hele overdag aan het fraaie Spaarne. Ontbijt en lunch en een vroege borrel, zoals je dat al van By Lima gewend was. Aanschuiven tot een uurtje of 18, daarna gaan ze dicht. Eerste impressie van Café Martinus Haarlem? Een uber-vrolijk tafereel met een hoop roze, een hoop plantenbehang, tekstige neonlampen en ongekend fotogenieke gerechten.

Cafe Martinus

Eerlijk? We moeten ook wel heel erg aan The Streetfood Club in Utrecht denken, met een By Lima saus. Daar, bij The Streetfood Club, schoven we deze week voor de tweede keer aan en hoewel het personeel applaus krijgt, vinden we een en ander toch wat al te... Nouja, te. Teveel van het goede. Wat jammer is natuurlijk, en niet vervelend bedoeld, maar misschien wel een struikelblok voor Cafe Martinus... Dat gezegd is het een feit dat de mensen achter de zaak koken/ bakken en bereiden kunnen als de beste: alles smaakt zoals het er uitziet! Prachtig. En heerlijk. Nee: verrukkelijk. Cafe Martinus mag blijven, absoluut, maar dat was dan wel de laatste in z'n categorie, ok?

"Meer Haarlem? Deze adressen hebben ook pas net de deuren open gegooid: 7 x nieuw in Haarlem"