Denemarken, Kopenhagen3 juni 2023, door Teun Tielen

Dineren on fire bij CAMINO Kopenhagen

Denemarken, Kopenhagen, 3 juni 2023, door Teun Tielen

Dineren on fire bij CAMINO Kopenhagen

In de wijk Kødbyen, a.k.a. het Meatpacking District in Kopenhagen, hebben de slachterijen plaatsgemaakt voor tal van gezellige barretjes en restaurants. Een van die restaurants, waar gekookt wordt op open vuur, is CAMINO. Voor een on fire diner en sfeer zit je hier goed.

CAMINO

CAMINO

Bij  CAMINO worden gerechten uit de Spaans-Franse keuken bereid op open vuur. Hoewel dat in de meeste gevallen betekent dat er grote hopen vlees worden geserveerd en je zelf met een smokey jas – die je nog dagenlang herinnert aan je restaurantbezoek – de deur uitloopt, is dat hier niet het geval. Dat schijn (en de naam van de buurt) bedriegt, blijkt, want zelfs als vegetariër kan je hier uitstekend eten. Naast bescheiden porties vlees en vis worden er namelijk een hoop groenten gegrild.

 

Op je bord

Op je bord

CAMINO is chique, maar niet té chique en er hangt een gemoedelijke sfeer. De zeven gangen die we naar binnen schoven waren allemaal even lekker. Precies vertellen wat er voor je neus ligt is en blijft een opgave; gelukkig nemen de vriendelijke obers die taak serieus. Zó belangrijk is dat trouwens ook weer niet, als het maar smaakt. En dat doet het bij CAMINO.  Gerookte amandelen, groene asperges, gefrituurde aubergine.. todo rico. Ook niet onbelangrijk: voor de liefhebber is de wijnkeuze reuze.

CAMINO