Denemarken, Kopenhagen2 juni 2023, door Teun Tielen

Piekfijne plek in een piekfijne stad: Hotel Grand Joanne Kopenhagen

Denemarken, Kopenhagen, 2 juni 2023, door Teun Tielen

Piekfijne plek in een piekfijne stad: Hotel Grand Joanne Kopenhagen

Op koprolafstand van het centraal station van Kopenhagen vind je het onlangs gerenoveerde (2023) hotel Grand Joanne. Als Joanne een echte mevrouw was geweest had ze er gegarandeerd piekfijn uitgezien. Net zo piekfijn als Kopenhagen zelf.

Hotel Grand Joanne

Hotel Grand Joanne

Hotel Grand Joanne is zo’n plek waar alles lijkt te kloppen. Dat komt in de eerste plaats door het 18e eeuwse hoekpand waarin ze huist. Ook van binnen mag ze er wezen. In de kamers staan comfortabele bedden met linnen bedrokken, crispy beddengoed en kussens waar je helemaal in verdwijnt. De badkamer heeft een regendouche, olijfgroene tegels aan de muur en een visgraatvloer. Aan alle details is gedacht; de garderobe is verlicht, er is een handstomer om je blousejes weer kreukelvrij te maken zodat je eigen outfit er ook weer piekfijn uitziet, en zelfs de föhn heeft een diffuser voor krullenbollen.

De verleiding om nooit meer je kamer uit te komen is groot, maar toch doe je er goed aan om dat wél te doen. Dat dat een goed idee is wordt al duidelijk in het trappenhuis – met glas in lood ramen en traplopers met zebraprint. In de kelder een minstens zo mooie gym waar je jezelf in het zweet kunt werken of een yogalesje kunt volgen, en op het dak een rooftopbar waar je kunt genieten van een drankje in de zon. Kopenhagen stikt van de leuke restaurants, maar mocht je geen zin hebben om buiten de deur te eten dan kun je terecht voor Deense kost bij in-house restaurant Joanne’s.

Hotel Grand Joanne