29 juni 2017, door Maartje

Camp The Night: Kamperen Nieuwe Stijl op 12 augustus in Amsterdam

29 juni 2017, door Maartje

Camp The Night: Kamperen Nieuwe Stijl op 12 augustus in Amsterdam

Slapen op een dakterras onder de Amsterdamse sterrenhemel, je tanden poetsen in de kleedkamers van het Olympisch Stadion, drijven (ja, drijven, wacht maar, dat wordt zo duidelijker) tussen je medekampeerders in Amsterdam Noord: het kan allemaal tijdens Camp the Night. Het nieuwe kampeerplatform Campspace.com tovert in de nacht van 12 op 13 augustus pop-up campings tevoorschijn op onverwachte plekken in Amsterdam. Campspace.com is een nieuw platform waar kampeergangers en verhuurders aan elkaar gekoppeld worden. Zo vind je de ene keer een plek voor je tent in een gezellige achtertuin, dan op een privé-strand en wellicht wel een keertje op de wei. Of in het bos. Kamperen is namelijk leuk. Er zijn genoeg mensen die zeggen van niet, maar vergeet de animatieteams (getver), de rechthoekige strookjes gras (wie bedenkt het) of met 400 man op een vierkante meter (nee, dat vinden wij ook niet leuk). Kamperen kan volgens ons en Camp The Night anders. Heel anders. Daarom kampeerseizoen 2.0.

Tijdens Camp The Night kun je bijvoorbeeld een (beeldige!) KarTent huren op het dakterras NEST, boven Hotel Casa Amsterdam, met gezamenlijk diner, livemuziek, ontbijt op (lucht)bed en yogales. Hoe 2.0 wil je het hebben? Daarnaast kun je je ook nog verschansen in het Olympisch Stadion. Hier kun je je eigen tentje opzetten en onder leiding van SQM2 (wie? wat? De SQM2-club verzorgt o.a. sporttrainingen voor personeel van Telfort, Vice, ING en de Gemeente Amsterdam. Aha) door het hele stadion work-outs volgen. Fit fit en nog eens fit. Liever minder fit? Drijven in Noord dan. Pardon? Drijven?

camp2

Dat zit zo: De Ceuvel in Noord heeft tegenwoordig een aantal drijvende tuinen. Aha. En op die drijvende tuinen staan tijdens Camp The Night volledig verzorgde tenten met de allerlekkerste zachte bedjes voor je klaar. Aha! Hier krijg je een lekker maal (zowel 's avonds als 's ochtends) van Café de Ceuvel en is er in de avond ook nog eens een miniconcert.

Campspace.com gaat echt uit z'n dak op die 12e van augustus want we zijn er nog niet: er kan ook nog artistiek gekampeerd worden en wel op de tijdelijke kampeer-kunstwerken van Urban Campsite Amsterdam. Jawel, ook daar kan gepit worden. Eróp dus. Óp of ín een kunstwerk. Night. Hier overnacht je in artistieke, bijzondere, soms (te) gekke kunstwerken. Niet gevreesd: alle kunstobjecten zijn voorzien van een comfortabel matras. Er staat een speciale oven klaar voor een pizzaatje of twee en er gloeit een toppie barbeque voor wat goede hambo's.

Hoe doe je mee? Want nu sta je te springen, non? Ga naar www.campthenight.com en boek een kampeerplek bij één van de pop-up campings. De prijs (veelal inclusief tent, diner, ontbijt en activiteit) van een plek voor twee personen varieert tussen de 120 en 150 euro. Bootcampen en kamperen in het Olympisch Stadion doe je al voor 37 euro. Ook zijn er groepskortingen voor sportteams en vriendengroepen. Zien we je daar? Ons tentje is al geboekt. Camp The Night