Nederland, Amsterdam20 maart 2023, door Sanne Carbaat

Carletto – nieuwe Italiaanse Osteria in de Amsterdamse Pijp

Nederland, Amsterdam, 20 maart 2023, door Sanne Carbaat

Carletto – nieuwe Italiaanse Osteria in de Amsterdamse Pijp

In de altijd gezellige én drukke Amsterdamse Pijp is er weer een nieuwe hotspot bij. Het Italiaanse Osteria Carletto zit net iets van het Gerard Douplein af en de buitenkant is vrij ingetogen, maar zorg er zeker voor dat je 'm niet voorbij loopt, want binnen is het een feestje. Er hangt van alles aan de muur, kleurrijke kookboeken op de planken, een bar vol met flessen wijn en een grote oven waar aan de lopende band pizza's ingaan. Het is er vrij donker, maar omdat op ieder tafeltje een lampje staat, is het net die goede combi van sfeervol verlicht en donkere hoekjes. Het menu is klein (en dat belooft altijd veel goeds, is hier de opinie), de wijnkaart een stuk groter (dat belooft nog veel beters) en er is een kleine kaart met typisch Italiaanse aperitivi.

 

Het is niet groot en sommige tafeltjes staan nét iets te dicht bij elkaar. Als je dat erg vindt (vinden we), kun je altijd vragen of je ergens anders kunt zitten. Zit het vol, pak je ergens in de buurt een drankje om wat later aan te schuiven.

 

Meer Italiaanse restaurants in Amsterdam vind je in deze lijst

Carletto Osteria

Carletto Osteria

Een vijftal puike pizza’s, klassieke pasta’s en een uitgebreide (maar niet vellenlange) wijnkaart – tiptop in orde qua opties en zeker ook qua smaak. De Carbonara di Luca is top en de saus wil je het liefst in emmers: vol, romig, op-het-randje-niet-te-zout (en dus eigenlijk perfect), met krokante stukken dikke bacon en goed gevulde ravioli. Gebruik de pizzakorsten van je tafelgenoot om de rest van de saus mee op te dopen. De margarita pizza had een goede bodem en hele fijne tomatensaus: fris, goed op smaak en een goede combi met de peperige olijfolie. De bruschetta ziet er rustiek en wat simpel uit, maar delivered in smaak hoor. Tegenvaller was de tomatencarpaccio (want van die waterige wintertomaten zonder smaak). Helaas, maar alsnog: schuif zeker eens aan bij Carletto!