23 februari 2020, door Daimy

Brasserie Lolita Amsterdam, waar je altijd goed zit

23 februari 2020, door Daimy

Brasserie Lolita Amsterdam, waar je altijd goed zit

In de Pijp, op de plek waar ooit Hoed en Krelis zat. Wat daar voor in de plaats is gekomen? Weten we! Lolita is de naam, en een deel van de peeps die ook verantwoordelijk zijn voor Meneer Nieges gaan cafe-restaurant Lolita Amsterdam runnen. Al die tijd bewijst de brasserie al hartstikke happening en de nieuwe place to be in de pijp te zijn.

Lolita Amsterdam

Lolita Amsterdam

Toch werd Lolita qua looks alles behalve een Meneer Nieges 2.0. Nee Lolila is anders, waar een serene rust de basis is met lichte kleuren en veel onbehandeld hout. Mooi. Grote ramen (hallo daglicht!). En vergeet de Franse witte tegeltjes niet. Precies waar we zin in hebben.

Op de kaart Franse gerechten. En om nog even op Meneer Nieges in te haken: de steak tartaar van Nieges, een van onze long time favs, staat ook hier op het menu te shinen. C’est bon. Andere overeenkomst met Meneer Nieges: Lolita is elke dag open: van s’ochtend tot s’avonds in de latere uurtjes, en dat is fijn. Jong, oud, dik, dun, rijk, arm: iedereen is welkom bij Lolita Amsterdam. Nouja… Iedereen… Er is één ding waar je wel aan moet voldoen. Het is namelijk belangrijk dat je een beetje gezellig bent.

Er kunnen ongeveer 75 man terecht bij Lolita Amsterdam. Op dit moment heeft restaurant Lolita nog geen terras maar hé, dat is ook helemaal niet nodig. Nog niet. En volgend voorjaar moet ook dat terras van restaurant Lolita in kannen en kruiken zijn.

Lolita