7 juli 2021, door Imara Milatz

Casa Cook El Gouna, Egypte – een prachtplek aan de rode zee

7 juli 2021, door Imara Milatz

Casa Cook El Gouna, Egypte – een prachtplek aan de rode zee

Casa Cook Hotel Collection is back! Ooit een initiatief van Thomas Cook, maar tegenwoordig is de kleine club in handen van een particulier. Voor het gemak bleef de naam na de overname, net als de prachtige looks - een heus feestje voor het oog. Precies - bijna kantje boord - maar op tijd terug voor wanneer we de (winter)zon weer op gaan zoeken.

Casa Cook El Gouna (her)opent officieel haar deuren aan de sun-drenched kustlijn van het meest knappe stukje Egyptische Rode Zee (en mocht je in de stress schieten: Casa Cook Rhodos keerde gewoon terug naar het Griekse land, en ook daar kunnen we nog heen). Maar hallo, dat is goed nieuws, want El Gouna belooft een hele hoop plus meer te worden. Waar te beginnen? Dit hotel! De plek! Verliefd. Oké, bij het begin beginnen. Zoals het heurt: Casa Cook maakt plannen, nee, dromen waar. We verklappen hoe en anders doen de beelden dat wel.

El Gouna

El Gouna

De Rode Zee dus, hoewel het voor sommige een ver-van-je-bed-show is en voor de ander zelfs een tikkie oldskool, Egypte verdient een eerlijke kans. Al is het puur en alleen voor Casa Cook. Omringd door palmen, als een (ja, we gaan het zeggen) fata morgana, komt El Gouna waanzinnig tot zijn recht te midden van de desert dunes (klinkt gewoon beter in het Engels). Net als ieder ander Casa Cook hotel – naast de veelbesproken allereerste in Rhodos en de tweede in het verrukkelijke Kos – kenmerkt ook El Gouna zich aan invloeden van het land waarop het hotel de grond raakt. Aha, een oase, noemen we het dan. Een adults only oase welke het hele jaar door open is en de daad bij het woord voegt: een never (never!) ending summer. Je bent immers in het altijd lekkere Egypte (told ya, eerlijke kansen dienen niet verspeeld te worden).

Duizend en één tinten oranje, uitgevaagd rood, de donkerste en geheimzinnigste hinten groen genuanceerd met hout en keramiek. Alles diep en donker, maar o zo knap, de perfecte balans gevonden met wit linnen, rattan en lading na lading aan knappe natuurtinten. Casa Cook snapt het. Alweer. Precies dat voeren ze door in alle voorzieningen van het hotel. En ook dat is a lot. Van een desert-style Kitchen Club naar heuse gym (hoeft niet, mag wel), yoga shala en natuurlijk de onwaarschijnlijk good looking kamers. Hotel-de-botel-over-de-oren-verliefd.

Te beginnen bij het belangrijkste: de kamers. Toch? Slapen moet je. Afijn. Die kamers zijn er, welgeteld honderd in totaal, en die zijn stuk voor stuk bijzonder mooi. Wat ze óók stuk voor stuk hebben, is een eigen bed, badkamer en -iets minder vanzelfsprekend- een eigen terras. Er zijn junior suites welke een gezamenlijk zwembad delen (ook mooi, hoe kan het ook anders), maar er zijn ook complete suites waar  je je privézwembad deelt met slechts één andere kamer. Dat vraagt om een lading extra mensen mee: vrienden/familie vakantie naar de Rode Zee it is (let wel; nog steeds adults only).

 

Vanuit de kamer is het easy access naar de Kitchen Club waar je naast het lekkere eten vooral geniet van het uitzicht over de lagoon, welke langzaam over lijkt te gaan in de Rode Zee. Of spendeer je de hele dag (wat maakt het ook uit) op een heerlijk bedje van the Beach Club. En anders, thank Ra dat Egypte een land van veel zien en doen is, stap je buiten het hotel een wereld van ontdekking in. Niet te lang, want El Gouna calls, of in andere woorden: je wilt er niet meer weg. Want, tussen ons en alleen ons, er is ook een waanzinnige spa…

El Gouna