Griekenland25 mei 2020, door Maartje

Ekies All Sensens Resort Griekenland

Griekenland, 25 mei 2020, door Maartje

Ekies All Sensens Resort Griekenland

Aan het eind van de zomer, toen het in de Lage Landen al behoorlijk koud begon te raken ergens eind september, pakten we nog snel wat zon mee. Griekse zon om precies te zijn. En hoewel yours truly nog nooit op een Grieks eiland is geweest (geen grap), werd het ook dit keer Grieks vast land. Bestemming: Ekies Resort. Resort, ja, maar voordat je denkt aan onpersoonlijke vakantieoorden met uitpuilende zelfservice restaurants en tenenkrommend entertainment op gezette tijden: het is niets van dat al bij Ekies All Senses Resort Griekenland. Een kleinschalig cool-chique eco-vriendelijk boetiekhotel-resort met fikse scheut mediteraanse hip, dat is het.

 

Ekies

Ekies

Ekies ligt verscholen tussen het weidse Griekse niks van olijfbomen en het helderblauwe water van de Vourvourou baai (alleen die naam al) op het middelste van de drie schiereilanden van Griekenland. Daar valt nog veel meer over te vertellen maar het belangrijkste is dat Ekies zo’n plek is waar niks hoeft. Waar je van je kamer – die oogt als een zomerbriesje – naar het ontbijt schuifelt. Van het ontbijt terug naar je kamer om in je privebadje te dompelen. Vervolgens naar het privestrandje met een boek waar de lunch (alles OMG-stijl lekker) op je bedje wordt geserveerd. Ja, allemaal ‘-jes’ want groot, dat is het er niet. Wel zo lekker.

Saai? Ben jij nou gek. Heerlijk. En mocht je je toch nog vervelen, dan is in de omgeving van het Ekies Resort wonderschoon. Ga vooral (een must!) naar het strand van Halkidiki – een ansichtkaart zo prachtig. Bovendien is het houten strandtentje daar een cadeau (en een onontdekte parel). Of plan een spa bezoek (herstel: niet ‘of’ maar ‘en’ natuurlijk): Ekies is niet voor niets een ‘All Senses Resort’. Trek er wel even een middag voor uit, dat is het waard.

Een andere ‘en-en’ zaak: boek een van de trips in een (privé) boot die Ekies aanbiedt. Je kunt voor de kleine snelle variant kiezen, of een halve dag met het grote houten, tot de verbeeldingsbekende zeilschip. De schipper kent de omgeving op zijn duimpje, alle vissers bij naam en weet feilloos álle stille baaitjes en helderste wateren te vinden. Lees: van de boot afspringen, luieren, terug naar de boot zwemmen en de picknickmand verorberen, klaar.

‘s Avonds eet je een gegrild visje in een bijna belachelijk romantische setting – je privé tafel aan het uiterste puntje van de steiger tussen brandende fakkels, dat idee. Die moet je natuurlijk wel even reserveren (en wees voorbereid op starende mensen die je aan het eind van je verrukkelijke, romantiek-uit-de-boekjes-diner gaan vragen ‘of ‘ie je gevraagd heeft’. Maar ook dat is ok. Drink vooral een paar cocktails te veel: met uitkateren op drijvende pontons of in een hangmat met je gat in de zee is helemaal niks mis.

Goed te weten is dat we Ekies vooral een fantastische tip (maar echt, zonder dollen, de allerbeste tip) vinden voor happy koppels/ leuke types/ hip volk (of hoe je jezelf ook ziet) met een klein kindje. Of twee kleine kindjes. Zo’n vakantieadres waar je met een kleintje even uit kunt blazen zonder dat je het gevoel hebt ineens ‘dat soort mensen’ te zijn. Mensenmetkinderenwienslevenoveris. Het resort is zoals gezegd klein en overzichtelijk en kindvriendelijk zonder dat het nou echt speciaal op kinderen ingericht is. Ja, er is een speeltuintje achter de hagen bij het zwembad, een beetje afzijdig zeg maar en  helemaal top voor het kroost. De kamers hebben allemaal een box of een kinderbedje (als je dat wil, anders halen ze ‘m weg), de tafels in het restaurant idem wat betreft kinderstoeltjes, en dankzij het overzichtelijke oppervlak lig je zelf met een cocktail aan het strand terwijl de kleine boven ligt te tukken, de babyfoon naast je. Echt hoor, Ekies: kun je gewoon boeken.

Ekies All Senses Resort