Portugal11 september 2023, door Teun Tielen

Overnachten in het huis van de olijven: Casa da Oliveira in Bordeira, Portugal

Portugal, 11 september 2023, door Teun Tielen

Overnachten in het huis van de olijven: Casa da Oliveira in Bordeira, Portugal

Een smaakvol huisje in een smaakvolle streek; het Portugese Alentejo. We durven te zeggen dat het huis van de olijven bij iedereen in de smaak valt, zélfs bij olijvenhaters. Casa da Oliveira in Bordeira, Portugal is zo'n plek die je niet níet mooi kunt vinden.

Casa da Oliveira

Casa da Oliveira

Het ‘huis van de olijven’ mag dan wel niet van olijven gemaakt zijn, een heerlijke plek is het zeker. Het oude traditionele huisje werd onder handen genomen door de eigenaar, een interieurarchitect die ervoor zorgde dat de authentieke details behouden bleven en het geheel nóg gezelliger en charmanter werd. Witte muren, handgeschilderd hout en ongelijke traptreden van leisteen aangekleed met natuurlijke materialen als linnen en wol.

Bordeira

Bordeira

Casa da Oliveira ligt in het centrum van Bordeira, een klein dorpje in de Portugese streek Alentejo en het Vicentine Coast Natural Park. Eén van de plekken waar de kust nog ongerept en semi-onontdekt is. Hoe lang het nog gaat duren voor dat verandert durven we niet te zeggen, maar hoe eerder je gaat, hoe beter. In het dorp zelf kun je rondstruinen en een hapje eten bij een van de restaurants, maar verder is het hier vooral genieten van la vida geblazen.

Casa da Oliveira