23 februari 2020, door Maartje

must go en niet per se om te slapen: CASA MACA ibiza

23 februari 2020, door Maartje

must go en niet per se om te slapen: CASA MACA ibiza

Altijd een goed idee: gaan ontbijten in een hotel. Want altijd en vroeg open. En vaak is het stukken voordeliger om alleen het ontbijt mee te pikken. In dit geval is logeren bij Casa Maca eveneens een regelrechte aanrader. Dat is niet zo gek, want Casa Maca wordt gerund door dezelfde jongens achter Chiringuito Cala Gracioneta (dat kleine, idyllische strandtentje vlak bij Sant Antoni). Bij Casa Maca geen beachvibes: het hotel is on its own sowieso donders goed gelukt.

casa maca, restaurant en hotel

casa maca, restaurant en hotel

Visualiseer de coolste tranquill ‘parade-achtige’ vibes, maar dan omringd door natuur en dat dan op slechts vijf minuten afstand van Ibiza-stad. Duidelijk gevalletje van best of both worlds, toch? Je rijdt dwars door een (niet bijster idyllisch) industriegebied maar geen zorgen; de borden langs de weg leiden je naar dit paradijs. In de stijlvol ingerichte, driehonderd jaar oude finca die ooit dienstdeed als molen, bevinden zich bar & restaurant. Hier kun je ’s ochtends (ook als niet-hotelgast) terecht voor alles van acai bowl tot eggs benedict. Daaromheen staan de bijgebouwen met daarin de tien suites van het sfeervolle rural hotel, plus een zwembad met, zoals te verwachten viel, stunning views: Ibiza’s groene heuvels op de achtergrond en aan de voorkant een fenomenaal uitzicht op de skyline van ‘Dalt Vila’.

Voor de finca vind je een terras omringd door een tuin met een bijzonder rijke, gevarieerde vegetatie van lavendel, cactussen, palmbomen en cipressen tot aan amandel-, vijgen- en fruitbomen. Op zondag is er de famous Sunday Roast waar je, te midden van open vuren en foodtrucks van je mar- garita nipt, aan houten tafels onder lampensnoeren, alles rondom de barbecue.