Nederland22 september 2021, door Maartje

Meer Ouddorp: Catshuis aan Zee

Nederland, 22 september 2021, door Maartje

Meer Ouddorp: Catshuis aan Zee

Wie een schreeuwende behoefte aan zilte zeelucht heeft, mag nu opstaan en zijn koffer pakken om linea recta naar Catshuis aan Zee in het Zuid-Hollandse Ouddorp te vertrekken. Nu. Ja. Geen tijd te verliezen, want dit vakantiehuis staat op loopafstand van het strand, waardoor je zo vanuit de voordeur de zee in kunt rollen (of nou ja, je rolt dan wel een kleine kilometer, maar you get the picture). En anders kun je altijd nog kiezen voor de fiets; die staan namelijk ook voor je klaar bij Catshuis aan Zee.

Catshuis aan Zee, Ouddorp

Catshuis aan Zee, Ouddorp

Het mag duidelijk zijn: op naar Catshuis aan Zee, Ouddorp waar je op ieder moment van de dag een blik op het schuimende water kunt werpen zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen en dat valt wat ons betreft behoorlijk onder de noemer ‘we zijn op vakantie’. All year long. Hartstikke leuk die zee, maar er moet ook geslapen worden. En geleefd. Dat komt helemaal goed in het lichte en strak ingerichte huis inclusief open haard, inloopdouche, open keuken en veranda. Je zou natuurlijk zelf in die keuken kunnen gaan staan, maar je kunt ook om het hoekje van de keuken kijken bij een van de restaurants aan het strand… We zeggen het maar even.

Er is plek voor zes personen, maar het advies is om met niet meer dan vier volwassenen te gaan. Dan heeft iedereen de ruimte en worden botsingen voorkomen. Wel zo fijn. Weinig gebots in de tuin: die is vijfhonderd vierkante meter groot en aan privacy geen gebrek.

Behoefte om meer te zien dan alleen de tuin? De dorpskern van Ouddorp is nog dichterbij dan het strand en historische steden Middelburg en Zierikzee liggen in de buurt.

PS, verwar het Catshuis niet met het Katshuis, in het Zeeuwse plaatsje Kats, stiekem niet eens zo ver weg. Dat is een waanzinnige (trouw)locatie waar je misschien niet kunt logeren, maar wel een puike fuif kunt geven.