Nederland, Haarlem13 juli 2021, door Imara Milatz

Boutique hotel Cavallaro in Haarlem

Nederland, Haarlem, 13 juli 2021, door Imara Milatz

Boutique hotel Cavallaro in Haarlem

Op weg naar de Noord-Hollandse hoofdstad - dat moet Haarlem zijn. Nét op het goede moment opende (hallo medevakantievierders in eigen land) rakelings aan city centre Haarlem het gloednieuwe en razendknappe Cavallaro Boutique Hotel, een must visit Boutique hotel (en als we daar dan toch zijn, nemen we je mee naar onze favoriete plekken, daar aan het strand). Cavallaro hotel? You may think. ! Het welbekende Cavallaro Napoli, van zijn stijlvolle en sophisticated kleding, kreeg de kans om in hartje Haarlem het pand aangrenzend aan én boven de winkel erbij te kopen om een even zo sophisticaded boutique hotel te openen. 'Fare una bella figura' is er het credo en betekent zoiets als het maken van een geweldige indruk. Well that turned out precies zoals de Cavallaro familie bedoelt heeft.

 

Cavallaro Hotel

Cavallaro hotel

Cavallaro hotel

Al wandelend over de Haarlemse Zijlstraat knal je er, als je even niet oplet, zó voorbij. Zonde, want Cavallaro Hotel is er één die je zeker zal bekoren, beloofd. Het hotel is niet heel ruim, maar oogt zeker ook niet super petit. Plus: aan alles is gedacht, maar vooral die locatie! Vanuit het vier kamers tellende boutique hotel wandel je zo de hele stad door. Het kleinschalige hotel is je perfecte home away from home met alles wat je nodig hebt, binnen handbereik. Binnen in het hotel ontbreekt het je aan niets. Er zijn toepasselijke kamers: zo neem je je vertrek in Sorrento (persoonlijke favoriet, met de prachtige glas-in-lood-ramen en zicht op de Grote Markt), voor een weekend naar Napoli (met eigen terras), of breng een bezoek aan Capri of Positano. De kamers zelf zijn stuk voor stuk ruim, de een groter dan de ander. Hoewel het kleurenpalet er donker is, oogt alles zacht en crispy clean. Aarde tinten overal en een badkamer met Italiaans marmer kon niet ontbreken. Zwart en goud, gecombineerd op de juiste manier. Prachtig.

Precies, kleinschalig en o zo knus (kortom: precies als Haarlem zelf). Inchecken gaat bij Cavallaro net even anders dan je wellicht gewend bent. Je checkt namelijk zelf in via een digitale deurkruk (zoals het genoemd wordt), er is geen receptie in het pand en de ontvangen code is tevens de sleutel van je tijdelijke vertrek. Dat geeft vrijheid om de hele dag in te vullen, precies zoals je zelf wil. En natuurlijk out and about, de stad in. Op zo’n centrale plek als die van Cavallaro Hotel, rol je zo de gezellige horecastraten van het Haarlemse in.

Cavallaro Hotel