Nederland, Haarlem26 maart 2021, door Nina van Hilst

Mama Gaia, plant based restaurant in Haarlem

Nederland, Haarlem, 26 maart 2021, door Nina van Hilst

Mama Gaia, plant based restaurant in Haarlem

Haarlem heeft er een smakelijk vegan restaurant bij: Mama Gaia. Merijn Everaarts - de founder van Dopper - creëerde de duurzame co-working space Oceans en maakte onderin plaats voor een plant based restaurant. In afhaalmodus tried and tested en wat is het smullen. Mama Gaia opende in coronatijd en daardoor heeft dit restaurant nog nooit gasten gehad. Een beetje gek natuurlijk maar wat kijken we uit naar de dag dat we aan mogen schuiven in deze Haarlemse hub.

Oceans

Oceans

Een voormalig laboratorium in Haarlem werd geheel duurzaam verbouwd tot co-working space én plant based restaurant. De karakteristieke stalen kozijnen kregen thermopane glas, gerecyclede materialen werden gebruikt en het pand kreeg een speciaal luchtsysteem wat 99% van de bacteriën en virussen uit de lucht filtert. Een gezond gebouw voor planeet, dier en mens. De bovenste twee verdiepingen werden prachtige ruimtes voorzien van alle werk-comfort. Inclusief phoneboots, watertappunten om je Dopper te vullen en urinoirs zonder water (hoe dan?). In de kelder vormt zich een event space waar straks talks en yoga sessies plaats zullen vinden. En bij Oceans ben je omringt door duurzame creatieven. Laat die inspiratie maar stromen.

Mama Gaia

Mama Gaia

Terug naar restaurant Mama Gaia. Ook hier is gebruik gemaakt van duurzame snufjes. De eyecatcher van een bar die gemaakt is van geperste aarde. Stoelen van gerecyclede denim. En komt er straks een dakkas waar de eigen groenten worden verbouwd. Mama Gaia is een grote, lichte ruimte waar je voor ontbijt, lunch en diner terecht kunt. Straks dus wanneer we weer mogen. Momenteel is er afhaal, wat je meekrijgt in statiegeld metalen boxen en zo werkt Gaia ook nog mee aan je less waste levensstijl.

Op het menu staan verrassende, plantaardige gerechten. Vegan sushi, curry en groenteschotels. Een borrelbox en verschillende vegan taarten. Finger-licking good was onze review. Sluiten we af met dat er ook nog een fijn terras aan zit te komen. En hopen we dat we heel snel gezellig mogen komen eten, werken, genieten bij Mama Gaia.