14 januari 2020, door Maartje

Even alcoholvrij: CEDER’S (en meteen niet te missen Kaapstad-omgeving tips!)

14 januari 2020, door Maartje

Even alcoholvrij: CEDER’S (en meteen niet te missen Kaapstad-omgeving tips!)

Jaja, blabla, Dry January enzo. Je hoort het overal en we geven toe: het ís ook goed voor je om even op detox te gaan. Maar zijn wij nu de enigen die er echt best wel moeite mee hebben? Met een algehele levens veranderende detox dan he. Die vinden we maar wat lastig vol te houden, 30 dagen lang. Liever doen we het beetje bij beetje en vervangen we die zaken die we o zo lekker vinden door een variant die wat beter is voor lijf en leden (schreven we ook een lijstje over: Dry January, hoe houd je het vol).

Een andere die het alcoholvrijeleven leuker (en gemakkelijker) maakt is CEDER's, de gin-vervanger van de Zuid-Afrikaanse Craig en de Zweedse Maria. Mensen naar ons hart, nu al.

EVERYDAY ESCAPE by CEDER’S

EVERYDAY ESCAPE by CEDER’S

Dat zit zo: begin 2017 ontdekten Craig en Maria een vallei in het Cederberg-gebergte (niet ver van Kaapstad en een van de mooiste gebieden daar) van de West-Kaap, Zuid-Afrika. De vallei, de thuisbasis van vele intrigerende botanische planten en waar Craig en Maria inmiddels mede-eigenaar van zijn (je kunt maar iets bezitten; wauw), inspireerde hen om klassieke jenever en exotische Kaapse botanicals te distilleren en vervolgens te mengen met zuiver Zweeds water. Best van beide (alle!) werelden noemen we dat. CEDER’S Drinks Ltd werd het resultaat, maar jij mag CEDER’s zeggen. Ze goten de hele boel in de mooiste fles die we in tijden zagen én verkopen die tegenwoordig ook in ons land. Proefden we en ja hoor: LEKKER much. En een écht verfrissend smaakvolle non- alcoholisch alternatief voor gin. Perfect voor iedereen die de alcohol (voor even) afzweert, of gewoon voor een avond de BOB is. Omdat je niet altijd ‘aan’ hoeft te staan. De trend van 2020 – Heal – daagt je uit tijd voor jezelf in te plannen, op te laden en weer in balans te komen. En daar is een detox-weekje ook perfect voor. Stoppen met slechte gewoontes hoeft niet hoor, maar ze af en toe transformeren tot betere gewoontes helpt wel. Hunker je naar een gin-tonic, dan is CEDER’S je man.

Hoe en wat dan? Nou, zo: Voeg 50ml CEDER’s Crisp en 150ml premium tonic toe aan een goed gevuld glas ijs. Om het af te maken voeg je nog een schijfje komkommer en een beetje munt toe. Dat is het dan.

Mocht je nou niet overtuigd zijn, enkel en alleen omdat wij dat zeggen (tsss, zou genoeg moeten zin toch?), dan wordt het tijd om zelf te gaan proeven (Dry January of niet). Want we mogen drie van deze prachtflessen weggegeven! Dan heb je dus echt geen excuus meer, en dat is ok. O, je mag de fles ook aan een (zwangere) vriendin geven, of aan de BOB van de avond!

Wat je moet doen? Simpel: reageren via instagram stories. De winnaar krijgt binnen een week bericht.

22 Waterfalls + Steenbras Nature Reserve

22 Waterfalls + Steenbras Nature Reserve

En dan wil je natuurlijk zelf ook door Cederberg wandelen. Logisch. Zelf zien waar die botanicals vandaan komen. Wandelen langs watervallen enzo, wat zowel avontuurlijk is (we voelen ons altijd zo lekker James ‘Sawyer’ Ford) als verfrissend is. Rijd je vanaf Kaapstad naar het noorden, richting Cederberg, dan kun je niet één, niet twee, niet drie maar welgeteld 22 watervallen bezoeken. Op één adres. Houd wel even rekening met een fikse klim, maar je wordt beloond. Beloofd. Let wel: ook voor een bezoek aan 22 Waterfalls geldt dat je het best al vroeg op de dag van huis vertrekken kunt (vandaar ook alcolholvrij drinken, dan kun je de volgende dag vroeg je nest uit). Er is overigens ook een campingspot, voor de echte liefhebbers. Ga je de andere kant op, naar het zuiden, dan is de Cystal Pools hike in het Steenbras Nature Reserve een aanrader. Hier kun je cliff jumpen (jij waaghals). Je komt na ruim een half uur wandelen aan bij de eerste van de in totaal vijf zogenoemde pools van het reservaat; een cadeau.

Zin gekregen? In Cool Cape Town staan nog veel meer tips!