Frankrijk28 oktober 2021, door Esmée Rebel

Frans landgoed om bij weg te dromen: Château de Sannes

Frankrijk, 28 oktober 2021, door Esmée Rebel

Frans landgoed om bij weg te dromen: Château de Sannes

Midden in één van de bekendste wijnstreken van Frankrijk, Coteaux d'Aix-en-Provence, vind je Château de Sannes. Dit landgoed met landhuis is een droom - of op z'n Frans - un rêve. Bij het opdraaien van de oprit naar het kasteel moet je jezelf even knijpen. Aan weerszijden zie je wijngaarden, in de verte een stenen gebouw uit 1603 (!) met grote ramen en blauwe luiken. En laat nou net dát stenen gebouw Domaine de Sannes zijn. Of moeten we zeggen je ultieme getaway in de Franse Provence?

 

Oja, vergeet Aix-en-Provence niet te bezoeken: onze hotspots van Aix-en-Provence!

 

Château de Sannes

Château de Sannes

Oké, we moeten bovenstaande natuurlijk wel onderbouwen. Komt-ie! Op het landgoed van het château wordt wijn gemaakt – van druiven uit eigen wijngaard – en gebotteld. Niet zomaar wijn. Nee, deze is écht lekker. Hoe dat zo? In de vaak hooggelegen wijngaarden krijgen de druiven meer dan genoeg zon om lekker zoet te worden, maar door de lage temperatuur behouden ze ook hun frisse zuren. Lucky you, je kunt de wijnen op het landgoed óf online kopen. Naast wijn maken ze olijfolie, honing en zelfs twee parfumgeuren.

Wil je hier graag verblijven en genieten van het Franse (zomer)leven? Dat kan! Struin door de prachtige tuinen van Château de Sannes, plons in het overdekte zwembad, plof neer in de zitkamer – met goed glas wijn en kaasplank – en slaap als een koning(in) in een van de pensions. Over pensions gesproken, het interieur is net zo geweldig als de buitenkant van dit landgoed. In de kamers zie je een mix tussen klassiek, landelijk en chic. Denk hierbij aan rood velours, houten meubels en gouden accenten.

Liever een grandioze bruiloft vieren bij Château de Sannes? Pas de problem. Het landgoed is supergeschikt om met een (groot) gezelschap bijeen te komen en de liefde te vieren. De Franse charme van het château, de tuin en de omgeving zorgen voor een sprookjesachtige setting. Perfect voor een onvergetelijke bruiloft!

Klinkt als een droom toch? Dachten we al! On y va à Château de Sannes!

Château de Sannes