België, Brussel15 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Op naar de Ardennen en leven als een royal bij Chateau De Vignée

België, Brussel, 15 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Op naar de Ardennen en leven als een royal bij Chateau De Vignée

Dat uitgestrekte stuk groen van onze zuiderlijke buren dat ze de Ardennen noemen, is dus met uitstek een plek waar je je kunt terugtrekken. Bossen, rivieren en hier en daar een kasteel om tegen het bevallige lijf te lopen. En als we het dan toch over kastelen hebben... Chateau De Vignée is me daar een parel. Dit zeventiende-eeuwse kasteel aan het water is onlangs opgeknapt, maar dan wel met oog voor al zijn oude glorie. Mooi! Het boutique hotel, restaurant en spa zijn the perfect place om je terug te trekken als je het ons vraagt. Modern en oud mengen zich hier in het interieur door alle behouden aloude materialen in de eeuwenoude gebouwen én een puike 2021 upgrade.

 

Chateau De Vignée

Chateau De Vignée

We kennen ze allemaal, van die Kastelen (met een hoofdletter K) met koninklijke binnenplaatsen. Eén keer raden… Juist – Chateau De Vignée is een Belgische schone in die categorie. Het hotel heeft vierentwintig kamers in lichte, frisse kleuren gecombineerd met intieme warme tinten en details zoals donkergroene en beige fluwelen zitjes en zacht tapijt. Sommige kamers hebben een eigen terras in de tuin en de entree vanaf de binnenplaats – we want! En: als je de Superior Room boekt, mag je viervoeter mee. Hoe leuk! Dan hebben we het nog niet over de badkamers gehad… Die zijn om door een ringetje te halen. Allemaal met een eigen soort marmer of steen. Willen we ook.

Bonuspunten voor de wellness van het kasteel. Die hele wellness van Chateau De Vignée is uber modern en strak. Lekker contrast wel met de buitenwacht hier. Binnen is er een groot zwembad en een hammam. Buiten staat een Finse sauna, een ijsdouche en twee waterbassins van Kneipp. Op aanvraag kun je hier ook een facial en body treatment krijgen met de natuurlijke producten van Caudalie.

Naast tot jezelf komen in de wellness is er veel meer te doen. Moeten we nog vertellen dat de Ardennen prachtig zijn? De oude bossen vol van kleine en grote rivieren lenen zich bij uitstek voor een wandeling, hike, kanotocht of fietstocht. Je kunt bij Chateau De Vignée fietsen en mountainbikes huren. Doen!

Restaurant ARDEN

Restaurant ARDEN

Wat je ook zeker moet doen, is eten bij ARDEN. In het restaurant van Chateau De Vignée waar chef Kwinten Boelen aan het hoofd staat, draait het allemaal om seizoensgebonden gerechten op hoog niveau. Veel ingrediënten worden zo uit de eigen moestuin en serre geplukt, gecombineerd met lokale producten uit de omgeving. Echt lekker eten dus. Je kunt kiezen tussen verschillende menu’s bedacht door chef Kwinten of a là carte met of zonder een wijnarrangement. Tip! Kies voor wijn, echt! Want Chateau De Vignée heeft een wijnkelder waar je u tegen zegt, met wijnen die je thuis wil hebben. Aan de bar, waarvan je zou denken dat ‘ie uit de boekjes komt zo mooi, kun je uren vertoeven met goede wijn of lokaal ambachtelijk bier. We told you – een heel goed idee dit!

ARDEN.