België, Ardennen21 augustus 2020, door Maartje

De mooiste cabins en boomhutten in de Ardennen: Slô Escape Belgie

België, Ardennen, 21 augustus 2020, door Maartje

De mooiste cabins en boomhutten in de Ardennen: Slô Escape Belgie

Ho! Stop. Terug. Nu even niks. Stilte. Rust. Ruimte. Slow. Slô.

Een pas op de plaats, hebben we daar niet allemaal soms even behoefte aan? Zeker in deze gekke tijden? Wij wel. Jij vast ook. En als meer mensen hetzelfde gevoel hebben, dan is het een kwestie van tijd tot er een passend en uitstekend aansluitend concept oppopt. Nu is het niet bepaald zo dat het nieuwe Slô in de Belgische Ardennen zomaar op-ge-popt is hoor. Ben je mal: de waanzinnige boomhutten en cabins zijn het resultaat van een uitgebalanceerde, duurzame, goed uitgevogelde zoektocht naar hoe je die rust echt even helemaal kunt vinden.

(ps. scrol even naar beneden: in de carroussel verzamelden we nog een paar soortgelijke adressen  die je vast ook kunt waarderen)

Slô Escape Belgie

Slô Escape Belgie

Welcome to Slô, a retreat where silence, (inner)peace and nature are central. We believe it’s essential to switch off the noise to appreciate the beauty of life and recharge your batteries surrounded by nature.

Zo valt er te lezen op de website van Slô Escape – een website waar je meteen al rustig van wordt. Dat beloofd veel goeds. Er zijn zes off-grid hangende cabins – een soort boomhutten waar niets anders is dan jezelf. Het design is minimalistisch (en beeldschoon) en het enige dat je doet is – op verzoek – een eventuele workshop volgen. En verder? Uitrusten. Niks hoeven (of kunnen). De ultieme luxe toch?

Er zijn 3 types ‘slowing down’ te boeken bij Slô Escape, van elk twee dus – een snelle rekensom die zelfs wij wisten te maken. Er zijn twee lichte glazen hutten, opgehangen tussen de bomen op meer dan 4 meter boven de grond zodat je 360° zicht heb op de natuur. Eenmaal binnen wil je nooit meer weg. De Glass Cube-hut telt 30 m² en is voorzien van een ingerichte keuken, woonkamer, eetkamer en een mezzanine voor 2 personen. Kers op de taart is ongetwijfeld het dakterras van 20m² tussen de boomtoppen met uniek uitzicht op de omgeving. Als het weer een beetje meezit kun  je zelfs buiten douchen in de zon of het maanlicht!

Van de Flying Fermette zijn er ook twee. Deze hut hangt 3 meter boven de grond en heeft een cabine van 31m² met 2 grote glazen puien aan beide uiteinden. Leuk: de looks zijn geinspireerd op een traditionele Belgische boerderij. De Flying Fermette-hut heeft een keuken, woonkamer en een eetkamer met aansluitend een overdekt terras. De mezzanine biedt plaats aan 2 personen en op een slaapbank kunnen nog eens 2 gasten slapen.

De meest indrukwekkende van de 3 type cabins zijn vast en zeker de twee ‘torens’. 8 meter hoog zijn ze en bieden het beste van twee werelden voor jou en je gezin. Een veilige haven dicht bij de aarde. Slechts 1 meter boven de grond (dat kunnen we hebben) en toegankelijk voor alle leeftijden. Het stevige toevluchtsoord is 35 m² en heeft aan elke kant van de cabine uitzicht op het bos. Een vuurtje maken in de vuurkorf is feest voor het hele spul en wat is een betere manier om een ​​toch al magische dag af te sluiten dan door sterren te kijken vanaf het 8 meter hoge dakterras tussen de hoogste boomtoppen? Je kunt met maximaal 5 personen is de toren. De 2 mezzanines hebben elk een slaapgedeelte voor 2 personen en een slaapbank biedt plaats aan een 5e persoon. De hut heeft een keuken, woonkamer, eetkamer en een badkamer met toilet en douche.