11 juli 2021, door Anne Abendroth

Handgemaakte lampen van ballonflessen: Cherries Amsterdam

11 juli 2021, door Anne Abendroth

Handgemaakte lampen van ballonflessen: Cherries Amsterdam

Naast keramiek en wall art, is de lampenliefde nog steeds hoog deze dagen. Want alles wat voor een beetje sfeer in huis zorgt, vinden is natuurlijk te gek. In die categorie vallen de handgemaakte lampen van Cherries Amsterdam. Een echte musthave voor in huis. Beloofd.

 

Lees meer over de interieur trends van 2021. You're welcome.

Cherries Amsterdam

Cherries Amsterdam

First things first. Het begint allemaal bij het vinden van de mooiste glazen ballonflessen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de flessen zijn er in verschillende soorten en maten. Maar dat is eigenlijk ook juist wat Cherries zo leuk maakt. Want geen één Cherry is hetzelfde. Logisch, want de flessen met een ‘vorig leven’, krijgen ‘nieuw’ leven in geblazen door de mensen achter Cherries. Smetteloos zullen ze nooit zijn, maar dat hoeft ook niet – juist leuk om te zien dat de flessen al een leven achter de rug hebben.

 

 

 

Om er echte lampen van te maken, heb je natuurlijk een fitting nodig die past bij de lamp. Wat is er nu mooier dan een goudkleurige fitting en een elegant balletjes snoer om je lamp te verlichten zonder te beschadigen. Sounds good. Een lamp is geen echte lamp zonder een lampenkap. We know. En natuurlijk wil je een kap waar je maar naar blijft kijken (of nog beter, waar je vrienden naar blijven turen en zich afvragen waar je die lamp vandaan hebt). Begrijpen de lui van Cherries volkomen! Er worden dan ook stoffen met een verhaal, een bijzondere kleur of rijke uitstraling gekozen. Beste ingrediënt van de lampenkap is de passie voor de gekozen stoffen en kleuren, waardoor de mooiste combinaties ontstaan.

But there’s more! De kappen van Cherries zijn niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen. Geen saaie creme of witte binnenkant, maar satijn, stralend goud of zelfs tijgerprint.

Als je nou ook zo’n gat in je hand hebt (hoi!), dan kun je de lampen bestellen door een dm te sturen op de Instagram van Cherries Amsterdam.