Nederland, Amsterdam11 april 2021, door Michel + Renske

Pansy Power – channel je inner Picasso en doe mee met de keramiek hype voor thuis

Nederland, Amsterdam, 11 april 2021, door Michel + Renske

Pansy Power – channel je inner Picasso en doe mee met de keramiek hype voor thuis

Het kan je niet ontgaan zijn: de keramiek hype is real tijdens deze (veel te lang durende, pfff) corona-golf. Mensen willen de handen uit de mouwen steken, creatief zijn, maar wél iets serieus moois maken/ hebben/ kopen. Mooi en praktisch, yes please. Voor dagelijks gebruik. Tada - keramiek is het antwoord.

Dat is echt nog niet 'zo gezegd, zo gedaan' hoor. Nee nee, een beetje keramieken (pottenbakken dus) is een vak apart. Een knap lastig vak. Gelukkig is daar Pansy in Amsterdam. Bij Pansy koop je naast heel veel ander kleurigs, moois en liefs ook een do-it-yourself kit om deze keramiek droom in het klein in de praktijk te brengen.

 

We noemden Pansy al eerder in ons rijtje keramiekliefde, dus als je verder wilt zwijmelen kijk dan hier nog eens.

Pansy Amsterdam

Pansy Amsterdam

Pansy Packs, zo worden de DIY kits liefkozend genoemd,  zijn voorzien van alles wat je wilt. Zo heb je de keuze of je keramiek wil maken, of keramiek wil beschilderen (het heftige werk is dan al voor je gedaan). Bij de Pansy Pack krijg je alle benodigdheden (video’s, klei, plank, materialen en wat nog niet meer) om thuis jouw keramiek te maken – from scratch! Als jouw object (vaas, kopje, mok, you name it) af is, breng je het bij Pansy op de Czaar Peterstraat langs en zij zullen dit in de speciale oven voor jou afbakken.
Voor de liever-lui-dan-moe-types (ons kent ons) is er ook de Pansy pack glazing optie. Dit betekent dat je een object naar keuze (al prachtig gemaakt door Pansy) gaat verven en afmaken. Kies objecten als bordjes, kommetjes, mokken of anders moois dat ze daar allemaal geëtaleerd hebben. Dan kies je verf,  krijg je er beeldige (heerlijke pastelkleuren) kwastjes bij en je inner Picasso kan van start. Hierbij weer hetzelfde “afmaak principe”: je brengt je object naar Pansy, en zij bakken hem af in de oven. Et voilá, een beeldig door jou geschilderd hebbedingetje mee naar huis.
Los van de te gekke do-it-yourself packs is er veel meer te halen bij Pansy. Fantastische kaarten, heerlijke posters. De winkel is een tijdslot waard, want wie dat kleurvolle paleis niet met een big smile verlaat, is niet goed wijs.