29 april 2021, door Nina van Hilst

Kunst voor op je vloer: handgemaakte funky vloerkleden

29 april 2021, door Nina van Hilst

Kunst voor op je vloer: handgemaakte funky vloerkleden

Een beetje hysterie op z'n tijd zijn we niet vies van. En na klei kandelaars, beschilderde lampen en wonky mokken, is het nu in huis de beurt aan handgemaakte, funky vloerkleden. Die je ook met trots als wandkleed kunt gebruiken of gewoon op tafel leggen. Kunst voor op je vloer of aan de muur dus. Deze kunstenaars maken deze arty kleedjes met de hand met een tufting gun. Waarna jij een uniek kleedje in huis hebt.

Isa Roelink

Isa Roelink

Chauvinistisch als we zijn – not really – trappen we het lijstje af met een Nederlandse kunstenares die waanzinnige vloer- slash wandkleden maakt. De kleden zijn een soort van eclectische schilderijen vol kleur en magische vormen. En stuk voor stuk uniek. De kleden zijn een vervolg op de schilderijen en prints die Isa eerder al maakte. En we hebben zo’n vermoeden dat er in de toekomst meer origineels uit Isa’s handen gaat komen.

Isa Roelink

Magic Carpets

Magic Carpets

Magic Carpets maakt… magische tapijtjes. De in California wonende AJ vindt haar inspiratie in queerness en spiritualiteit. En dit smelt samen in kleurrijke matjes of wandkleedjes met teksten als Queer, Trans of Femme. En ook magische wolkjes, sterretjes en regenbogen. Deze statement kleedjes worden gemaakt van ethisch verantwoorde Nieuw-Zeelandse wol. En zo zijn de kleedjes vrolijk voor mens en dier.

Magic Carpets

House of J

House of J

Artiest J. Reynolds uit Manchester maakt bonte kleedjes en spiegels van 100% acryl vegan garens. Glooiende vormen in combinatie met vloekende kleuren. En dat is toch een gezellige combi. In de Etsy winkel van House of J kun je zelf de kleuren van je spiegel of kleedje bepalen. En J. gaat voor je aan de slag. Met als resultaat dat jij een uniek item aan je muur of op je vloer hebt. Heerlijk toch?

House of J